Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina
  1. Produkt Weg logotip z žitnimi motivi in kodo 1453DX10

Konec seznama

Sončni zahod nad poljem z žitom in oblakom na nebu

Pridelava & obiranje – Avstrija in Nemčija 

Oves zaradi podnebnih razmer gojijo predvsem v Severni in Srednji Evropi, Rusiji, Severni Ameriki in obalnih regijah Nemčije. Je tako imenovana zdrava kultura, saj iz tal ne črpa toliko hranil kot druga žita. Poleg tega je tudi bolj odporen na podnebne spremembe. Oves za naš dmBio ovseni napitek prihaja s kmetij v Nemčiji in Avstriji, ki imajo certifikat Naturland. 

  1. Ekološki oves pridelujejo v skladu s smernicami združenja Naturland na približno 1300 kmetijah na površini 10000 hektarov v Avstriji in Nemčiji.

  2. Naturland je največje mednarodno združenje, ki se osredotoča na certificiranje ekoloških proizvodov. Kmetje v 60 državah po vsem svetu delajo v skladu s standardi združenja Naturland, ki na številnih področjih presegajo Uredbo o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov in živil in dokazujejo, da je ekološko, socialno in pravično kmetovanje uspeh.

  3. Eden od nemških kmetov, ki so člani združenja Naturland je Josef Priller iz kraja Thüringen. Zjutraj se rad odpravi na polja, kjer goji različne rastline. Obdeluje njive in med drugim prideluje oves s certifikatom Naturland. Ena od posebnosti ekološkega kmetovanja je, da se pri njem ne uporablja kemično-sintetičnih sredstev za varstvo rastlin in gnojil.

  4. Poznamo poletni in zimski oves, ki ga glede na letni čas sejejo spomladi in jeseni. Vendar oves običajno gojijo kot poletno žito in ga žanjejo od sredine julija do sredine avgusta.

Konec seznama

Tovarna z žlico in ikono lokacije na belem ozadju

Predelava ovsa - Nemčija 

Naš partner se osredotoča na odgovornost do zemlje in rastlin, zato se viri, kot so energija, zemlja in voda, uporabljajo varčno. Zanj je značilno, da združuje alternativne oblike poslovanja s socialno in družbeno zavezanostjo ter spodbuja inovativne rešitve. 

  1. Po žetvi oves s certifikatom Naturland prepeljejo v mlin. Že ob dostavi odvzamejo vzorec ovsa, ki gre v internem laboratoriju skozi obsežno kontrolo kakovosti.

  2. Da bi zagotovili, da surovina ustreza predpisanim zahtevam za nadaljnjo predelavo, oves s certifikatom Naturland v laboratoriju testirajo glede na različne parametre, kot so vlažnost, čistost in vsebnost hranilnih snovi.

  3. Barvni separator iz ovsa izloči tujke. Pregledan oves nato olupijo v valjčnem mlinu in zmeljejo v polnozrnato ovseno moko.

  4. Nato preverijo kakovost ovsene moke. S tem zagotovijo, da ima moka želene lastnosti in je brez nečistoč.

  5. Na koncu ovseno moko odpeljejo našemu proizvodnemu partnerju, ki jo uporabi za proizvodnjo dmBio ovsenega napitka.

Konec seznama

Delavec v skladišču vozi paleto s škatlami

Naš proizvodni partner & dobavitelj - Nemčija 

Naš partner je začetnik na področju rastlinske prehrane in je specializiran za proizvodnjo izdelkov iz certificiranih ekoloških surovin. Trajnost ter odgovorna gospodarna raba virov sta v središču pozornosti. Kratke transportne poti in optimizacija energetske učinkovitosti sta ključni skrbi, ki se odražata v dobavnih verigah in tesnem sodelovanju z dobavitelji. 

  1. Polnozrnata ovsena moka s certifikatom Naturland je pripravljena na proizvodnjo. Kakovost surovine že ob dobavi v internem laboratoriju preverijo z različnimi testi, da bi zagotovili izpolnjevanje predpisanih zahtev za nadaljnjo predelavo.

  2. V mešalniku ovseno moko zmešajo z vodo in utekočinijo z encimi, tako da nastane tako imenovana ovsena drozga. Iz nje nato izločijo trdne snovi in nastane tekoči koncentrat, ki je osnova našega dmBio ovsenega napitka. Koncentrat je shranjen v cisternah in obogaten s sončničnim oljem s certifikatom Naturland, vodo in morsko soljo.

  3. Po tem koraku izdelek ponovno preveri oddelek za zagotavljanje kakovosti: S senzoričnim okušanjem ugotavljajo, ali je prisoten značilen okus ovsa, preverijo pa tudi videz in parametre, kot sta pH in suha snov. Naš dmBio ovseni napitek se lahko ustekleniči le, če so vse kakovostne lastnosti ustrezne.

  4. Napitek pred polnjenjem segrejejo na izjemno visoko temperaturo in homogenizirajo, da zagotovijo dolg rok trajanja in ohranijo njegove senzorične lastnosti. Nato ga napolnijo v tetrapake.

  5. Na koncu pritrdijo pokrovčke.

  6. Na en pladenj (karton) naložijo osem ovsenih napitkov.

  7. Kartone potem zložijo na palete.

  8. Tako dmBio ovseni napitek s certifikatom Naturland zapusti industrijski obrat in odide do logističnih centrov in nazadnje do naših dm prodajaln.

Konec seznama

Distribucijski center dm z nakupovalno vrečko v ospredju

Od nas do vas 

dmBio ovseni napitek iz naših logističnih centrov opravi zadnji del poti do naših dm prodajaln. Tam ga postavimo na police, kjer ga boste našli ob naslednjem nakupu.

Izdelek ima spodaj navedene certifikate: