Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

dmBio Genussreise: Grčija

Preverite razpoložljivost v
1 izdelek
Razvrsti po:
Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio mešanica oliv z zelišči, brez koščic, 180 g; Cena: 3,35 €; Osnovna cena: 180 g (1,86 € za 100 g); dm znamka grafika; 3,727 od 5 zvezdic pri 143 oceni; Razpoložljivost: Status rdeč Ni na voljo na spletu, Status siv Izberite dm prodajalnoBio mešanica oliv z zelišči, brez koščic dmBio
dm znamka grafika
3,35 €
180 g (1,86 € za 100 g)
Ni na voljo na spletu

Dozorjeno pod grškim soncem

Izdelki dmBio Genussreise iz Grčije izvirajo iz izbranih grških pokrajin in v kuhinje prinašajo značilen sredozemski značaj. 

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj izdelkov:

Za dmBio mešanico oljk oljke kalamon in zelene oljke marinirajo v ekstra deviškem bio oljčnem olju in izbranih grških začimbah ter jih brez slanice napolnijo v kozarce, kjer so pripravljene za serviranje. Ena ključnih stvari, ki vpliva na kakovost oljk, je ustrezna zrelost v času obiranja, ki traja od oktobra do decembra. Oljke obirajo ročno, s posebno skrbnostjo do plodov in dreves. Oljke nato očistijo in razvrstijo. Črne kalamon oljke veljajo za kraljice namiznih oljk. Izvirajo iz južnega Peloponeza, zanje pa je značilna polna aroma in odličen sočen okus. Zelene oljke izvirajo iz Srednje Grčije in imajo bogato aromo ter kompaktno strukturo ter prijeten oreškast okus. 

Grčija se v Evropi ponaša z največ čebeljimi panji. Dežela ima veliko še neokrnjene, divje narave, zato je pravi raj za čebele. dmBio gozdni med s timijanovim medom nabirajo čebele zgodaj poleti, ko cveti timijan in druge divje cvetlice. Mešanica timijana in divjih gozdnih cvetlic daje medu intenzivno aromo. 

Rdeče paprike za dmBio pekoče paprike s feto rastejo v Srednji Grčiji in so rahlo pikantnega okusa. Polnjene so z mešanico aromatične fete. Severni in osrednji del Grčije imata dolgo tradicijo pridelave paprike, ki je pomembna sestavina lokalne prehrane. Vlaganje paprike in druge zelenjave je v grški kuhinji nekaj običajnega in skoraj vsaka babica v severni Grčiji ima svoj recept za tradicionalno konzerviranje v slanici. Obiranje paprik se začne junija in konča konec oktobra oz. v začetku novembra (odvisno od vremena), zaradi žgočega sonca pa je potrebne veliko potrpežljivosti in predanosti, saj je paprika zelo občutljiva rastlina in potrebuje skrbno rokovanje veščih obiralcev.

Konec seznama