dmBio Genussreise: Italija
Ljubezen na krožniku
Izdelki dmBio Genussreise iz Italije so v večini proizvedeni v italijanskih družinskih podjetjih, kjer jih izdelujejo po tradicionalnih receptih, s posebno skrbnostjo.
V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj izdelkov:
Pri proizvodnji dmBio sušenih paradižnikov uporabljajo najsodobnejše metode, s katerimi pri procesu pridelave in obiranja varujejo okolje. Uporabljajo izključno naravna gnojila in s tem ne obremenjujejo tal. Sveže obrane paradižnike razpolovijo in naravno konzervirajo s soljo in sušenjem na soncu. Na ta način paradižniki v celoti ohranijo svojo naravno sočno aromo.
dmBio paradižnikovo omako z mandlji in baziliko pripravljajo na enak način kot tradicionalno domačo omako, le v veliko večjem loncu. Paradižnike iz regije Emilia Romagna oberejo, ko so ravno prav zreli in se nasadi bohotijo v čudoviti živo rdeči barvi. Šele ko so paradižniki dovolj zreli, namreč razvijejo svojo značilno sladko aromo. Takoj po obiranju jih v roku 12 ur predelajo. Vsi nasadi se nahajajo največ 50 kilometrov stran od predelovalnih obratov, saj je le tako zagotovljena popolna svežina in hitra nadaljnja predelava.
dmBio sušene testenine Farfalle s paradižniki, špinačo, kurkumo ali baziliko izvirajo iz italijanske pokrajine Apulija in jih že stoletja proizvajajo v tradicionalnem družinskem podjetju. V njih se tako skriva del družinske kulturne dediščine, strasti do dela in ljubezen do narave in njenih sadov. Metuljčki so obarvani zgolj z naravnimi sestavinami, kot so sušeni paradižniki, špinača in bazilika ter kurkuma.