Specimo piškote: otročje lahki recepti za piškote
Sladkarije brez sladkorja, ki jih lahko pomagajo pripraviti tudi najmlajši.

Namesto sladkorja uporabimo javorjev ali agavin sirup ali pa suho sadje. Belo moko nadomestimo s polnozrnato. Dodamo nasekljano sadje in oreščke in božične sladkarije so končane!
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio sušene brusnice, sladkane z zgoščenim jabolčnim sokom, naoljene, 100 g; Cena: 1,95 €; Osnovna cena: 100 g (1,95 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,75 od 5 zvezdic pri 104 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno1,95 €100 g (1,95 € za 100 g)Dobavljivo
Konec seznama
Jelenčki
Potrebujemo:
- 230 g masla
- 130 g brezovega sladkorja
- jajce
- 380 g polnozrnate moke
- slane prestice
- brusnice
Potek:
Maslo pravočasno vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Nato ga s sladkorjem penasto zmešamo. Dodamo jajce in moko in dobro zgnetemo. Maso za pol ure postavimo v hladilnik.
Oblikujemo majhne kroglic in jih rahlo potlačimo. Na sredino piškotov damo brusnico, ki predstavlja nos, in z zobotrebcem naredimo luknjice za oči. Razpolovimo prestico in ju zapičimo na mesti, kjer so rogovi.
Piškote 10 minut pečemo v pečici na 180 stopinj.
Pirini piškoti
Potrebujemo:
- 120 g masla
- 6 jedilnih žlic agavinega sirupa
- 1 rumenjak
- 450 g pirine moke
- 200 g svežega sira
Potek:
Zmešamo zmehčano maslo, agavin sirup, rumenjak in sveži sir, nato dodamo moko in zgnetemo v testo. Za eno uro ga postavimo v hladilnik.
Nato testo razvaljamo in z modelčki iz testa izrežemo piškote. Pečemo jih 10 minut na 180 stopinjah.
Piškoti iz ovsenih kosmičev
Potrebujemo:
- 3 jedilne žlice masla
- 5 jedilnih žlic agavinega sirupa
- beljak enega jajca
- 1 korenček
- 120 g polnozrnate moke
- 140 g ovsenih kosmičev
- 4 jedilne žlice pinjenca
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- klinčki v prahu
- cimet
- kardamom
- rozine (po želji)
Potek:
Maslo in agavin sirup penasto zmešamo. Primešamo stepeni sneg enega beljaka, nato dodamo še nariban korenček, presejano moko, pecilni prašek, klinčke v prahu, cimet, kardamom in po žeji rozine. Na koncu dodamo še pinjenec in ovsene kosmiče ter vse skupaj zgnetemo v testo.
Z jedilno žlico na papirju za peko iz testa naredimo majhne kupčke in jih dekoriramo s kosmiči ali kakšnim drugim živilom. Pečemo deset minut na 180 stopinjah.


