Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Skalce s čokolado, orehi in rozinami

Od Ana Žontar Kristanc

30. 11. 2023

Pripravljeno v 60 Min.

božič

piškoti

praznično

Sestavine

za skalce s čokolado, orehi in rozinami

  • 100 gramov Ghee masla dmBio

  • 100 gramov dmBio svetlega trsnega sladkorja

  • vrečka vanilijevega sladkorja dmBio

  • 3 žlice ruma

  • 2 jajci

  • 300 gramov dmBio bele pšenične moke

  • 1/3 čajne žličke sode bikarbone

  • 1/5 čajne žličke soli

  • limonina lupinica ene bio limone

  • 2-4 žlice vode ali napitka iz indijskih oreščkov ali klasičnega mleka

  • 70-100 gramov dmBio temne ali mlečne čokolade

  • 70-100 gramov dmBio orehov

  • 70-100 gramov dmBio rozin

Priprava

Receptura:

  1. korak

    Rozine namočimo v vodo, ki smo ji dodali rum.

  2. korak

    V multipraktik dodamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, sodo bikarbono in sol. Premešamo.

  3. korak

    Dodamo narezano hladno maslo. Z impulzi mešamo da dobimo zrnasto teksturo. Takrat dodamo jajci. Zmiksamo v testo. Če se ne poveže dodamo kakšno žlico vode.

  4. korak

    Testo zmešamo z grobo narezano čokolado, orehi in odcejenimi rozinami. Z žlico iz posode jemljemo kupčke zmesi in jih polagamo na papir za peko.

  5. korak

    Skalce pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 13-15 minut. Ohladimo in shranimo.

Ana Žontar Kristanc

Ustrezne kategorije izdelkov