Skalce s čokolado, orehi in rozinami
Od Ana Žontar Kristanc
30. 11. 2023
Pripravljeno v 60 Min.
božič
•
piškoti
•
praznično
Sestavine
za skalce s čokolado, orehi in rozinami
100 gramov Ghee masla dmBio
100 gramov dmBio svetlega trsnega sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja dmBio
3 žlice ruma
2 jajci
300 gramov dmBio bele pšenične moke
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/5 čajne žličke soli
limonina lupinica ene bio limone
2-4 žlice vode ali napitka iz indijskih oreščkov ali klasičnega mleka
70-100 gramov dmBio temne ali mlečne čokolade
70-100 gramov dmBio orehov
70-100 gramov dmBio rozin
Priprava
Receptura:
korak
Rozine namočimo v vodo, ki smo ji dodali rum.
korak
V multipraktik dodamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, sodo bikarbono in sol. Premešamo.
korak
Dodamo narezano hladno maslo. Z impulzi mešamo da dobimo zrnasto teksturo. Takrat dodamo jajci. Zmiksamo v testo. Če se ne poveže dodamo kakšno žlico vode.
korak
Testo zmešamo z grobo narezano čokolado, orehi in odcejenimi rozinami. Z žlico iz posode jemljemo kupčke zmesi in jih polagamo na papir za peko.
korak
Skalce pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 13-15 minut. Ohladimo in shranimo.