Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Pripravite si sirup iz čaja in občutite blagodejno toplino od znotraj

Vsakdo pozna klasične tople napitke, v katerih uživamo pozimi, a mi smo želeli preizkusiti še kaj novega. Kaj, vam razkrivamo v nadaljevanju.

Recept za sirup iz čaja

Čaj je eden izmed najbolj priljubljenih zimskih pijač in je v hladnejših mesecih nepogrešljiv – prav tako kot piškoti in božična darila. Najbolj se prileže, ko v eni roki držimo vročo skodelico, z drugo pa menjamo televizijske programe z božičnimi vsebinami, ali pa ko se sprehajamo in nam topel lonček greje roke. Tudi pri čaju velja, da je boljši, če ga pripravimo sami, kot če ga kupimo, zato smo pripravili recept za čajni sirup, s katerim ga lahko še izboljšamo. 

Konec seznama

Kaj potrebujemo?

  • 750 ml vode 
  • 6 filter vrečk črnega ali sadnega čaja
  • 500 g sladkorja
  • 100 ml limoninega soka 

Kako ga pripravimo? 

V loncu zavremo vodo in ga odstavimo s štedilnika. Čaj pripravimo po želji: črni čaj ima odličen okus v kombinaciji z limoninim, sadni čaj pa s čajem iz gozdnih sadežev.

Če uporabimo črni čaj: Filter vrečke namakamo 8 minut.

Če uporabimo sadni čaj: Filter vrečke namakamo 30 minut.

Nato odstranimo vrečke in dodamo sladkor ter limonin sok. Premešamo, da se sladkor popolnoma raztopi. Sirup nalijemo v čiste steklenice, ki smo jih pred tem pomili z vročo vodo. Količine iz recepta zadoščajo za približno 1 liter sirupa.

Za večji užitek sirup po okusu razredčimo z vročo vodo (v razmerju 1 : 7). 

Nasvet: Sirup hranimo v hladilniku in ga porabimo v štirih tednih.