Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Kokosova torta s kosmiči in malinami

Recept: Presna kokosova torta za vroče poletne dni

Kokosova torta s kosmiči in malinami

Kokosova torta z vaniljo, ovsenimi kosmiči in malinami ima okus po poletju. Pripravite jo lahko hitro in enostavno – brez peke.

Sestavine (pekač s premerom 24–26 cm):

Dno:

  • 2 skodelici dmBio ovsenih kosmičev
  • 2 skodelici dmBio pirinih kosmičev
  • 2 žlici dmBio kokosovega namaza z vaniljo
  • 2 žlici dmBio kokosovega olja
  • 1 žlica dmBio agavinega sirupa
  • 1/2 skodelice dmBio pomarančnega soka

Krema:

  • 3 žlice dmBio kokosovega namaza z vaniljo
  • 400 g grškega jogurta
  • malo limoninega soka
  • 200 g malin
  • 3 žlice dmBio kokosovega čipsa
  • 2 žlici dmBio sesekljanih mandljev

Konec seznama

Priprava

  1. Skupaj zmešajte ovsene kosmiče, polovico pirinih kosmičev, kokosov namaz, kokosovo olje, agavin sirup ter pomarančni sok, da dobite pire. Nato vmešajte še preostale pirine kosmiče.
  2. Maso z žlico enakomerno porazdelite po pekaču. Vsaj za eno uro postavite v hladilnik, da se ohladi.
  3. Pekač vzemite iz hladilnika in maso premažite s kokosovim namazom.
  4. Zmešajte jogurt z malo limoninega soka in ga razporedite po namazu.
  5. Po vrhu posujte maline, sesekljane mandlje in kokosov čips ter postavite v hladilnik vsaj še za eno uro.