Kokosova torta s kosmiči in malinami
Recept: Presna kokosova torta za vroče poletne dni

Kokosova torta z vaniljo, ovsenimi kosmiči in malinami ima okus po poletju. Pripravite jo lahko hitro in enostavno – brez peke.
Sestavine (pekač s premerom 24–26 cm):
Dno:
- 2 skodelici dmBio ovsenih kosmičev
- 2 skodelici dmBio pirinih kosmičev
- 2 žlici dmBio kokosovega namaza z vaniljo
- 2 žlici dmBio kokosovega olja
- 1 žlica dmBio agavinega sirupa
- 1/2 skodelice dmBio pomarančnega soka
Krema:
- 3 žlice dmBio kokosovega namaza z vaniljo
- 400 g grškega jogurta
- malo limoninega soka
- 200 g malin
- 3 žlice dmBio kokosovega čipsa
- 2 žlici dmBio sesekljanih mandljev
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio jedilno nerafinirano kokosovo olje, hladno stiskano, 620 ml; Cena: 5,45 €; Osnovna cena: 620 ml (0,88 € za 100 ml); dm znamka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 4,916 od 5 zvezdic pri 641 oceni; Razpoložljivost: Status rdeč Ni na voljo na spletu, Status siv Izberite dm prodajalno5,45 €620 ml (0,88 € za 100 ml)Ni na voljo na spletu
Konec seznama
Priprava
- Skupaj zmešajte ovsene kosmiče, polovico pirinih kosmičev, kokosov namaz, kokosovo olje, agavin sirup ter pomarančni sok, da dobite pire. Nato vmešajte še preostale pirine kosmiče.
- Maso z žlico enakomerno porazdelite po pekaču. Vsaj za eno uro postavite v hladilnik, da se ohladi.
- Pekač vzemite iz hladilnika in maso premažite s kokosovim namazom.
- Zmešajte jogurt z malo limoninega soka in ga razporedite po namazu.
- Po vrhu posujte maline, sesekljane mandlje in kokosov čips ter postavite v hladilnik vsaj še za eno uro.