Omake
Z odlično omako bo vsaka jed postala vrhunska
S pravo omako lahko jed povzdignemo na višjo raven in popestrimo svoj jedilnik. Že v 15. stoletju je Maestro Martino, verjetno najpomembnejši kuhar tega stoletja, v svoji zbirki receptov opisal predvsem omake. Uporaba omak v visoki kulinariki izvira iz francoske kuhinje. Še posebej pri jedeh, kot so meso, ribe in testenine, omake dopolnjujejo okusne ali ustvarjajo kontraste ter s tem še povečajo užitek. Omake pa ne vplivajo samo na okus, ampak tudi na videz jedi, poleg tega pa spodbujajo tek in prebavo.
Odkrijte pisano ponudbo omak
Tudi pri omakah poznamo številne različice. Številni najprej pomislijo na paradižnikovo ali bolonjsko omako, a svet omak ponuja mnogo več. Na splošno ločimo med:
toplimi omakami, na primer paradižnikova omaka ali omaka iz paprike,
hladnimi omakami, kot so Worcestershire omaka, kečap ali namazi,
sladkimi omakami, ki imajo za osnovo pogosto sadje ali likerje, ki jim dodajo aromo in jih lahko postrežemo tako hladne kot tople.
dm ponudba omak – od klasičnih do eksotičnih
V dm spletni trgovini boste našli pester izbor različnih omak za najrazličnejše jedi: Od klasične paradižnikove omake za špagete bolognese do prek tajske curry omake za eksotične azijske specialitete ter različnih pestov za sveže poletne jedi. Če radi preizkušate nove jedi, lahko izbirate med nekoliko posebnimi omakami, kot so pikantna arašidova omaka, karijeva omaka z datlji ali paradižnikova omaka s karijem in vegansko klobasico, ki je odličen dodatek testeninam, rižu in krompirju.
Odkrijte ponudbo dm omak za vse vrste jedi in enostavno naročite svoje najljubše. Vaše naročilo boste prejeli v nekaj dneh in že lahko začnete s preizkušanjem novih jedi!