Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Naredite svojo kremo za roke  

Manj je pogosto več. Z le nekaj sestavinami lahko ustvarite bogato naravno kozmetiko za negovane roke. Navodila blogerke Rebecce Wallenta. 

dm drogerie markt d.o.o.

Čas branja 3 Min.

22. 10. 2025

Alt-Text Naravna krema v steklenih lončkih z leseno žlico in cvetom

Naj bo v službi, gospodinjstvu ali prostem času – naše roke so vsak dan na delu. Krema za roke neguje obremenjeno in suho kožo ter jo naredi spet mehko in prožno. Če imate radi naravne in doma narejene izdelke ter želite zmanjšati tveganje za morebitne alergije, lahko svojo kremo za roke pripravite sami. 

Še posebej pri občutljivi in nežni koži se vsekakor splača, da si kremo zmešate doma. Z naslednjimi navodili vam bo izdelava naravne kozmetike povsem preprosta. 

Sestavine za kremo za roke  

  • 60 g kakavovega masla 

  • 15 g kokosovega olja 

  • 15 g olivnega olja 

  • 2 žlici jedilnega škroba 

  • Po želji: eterično dišeče olje (npr. vanilija, sivka, cimet …) 

  • Majhne posodice s pokrovčkom na navoj (npr. potovalne posodice) 

  • Majhna posoda in toplotno odporno steklo ali skleda za vodno kopel 

Prvi korak  

Najprej pripravite vodno kopel za segrevanje sestavin: V višji lonec nalijte približno 1/3 vode in nanj postavite toplotno odporno skledo z ročaji, ki se prilega na rob lonca. Lonec postavite na štedilnik, v skledo dodajte kakavovo maslo, kokosovo in olivno olje ter zavrite vodo. S paro se bo skleda segrela, sestavine pa se bodo počasi začele topiti. Med topljenjem maso večkrat dobro premešajte. 

  1. 1. Sestavine

    1. Sestavine

  2. Alt-Text Kuhinja z olivnim oljem in sestavinami za domačo kozmetiko

    2. Sestavine stopite v vodni kopeli

  3. Alt-Text Kuhanje z maslom in koruznim škrobom v kuhinji

    3. Dodajte škrob in olja

  4. Napolnite pločevinke

    4. Napolnite posodice

  5. Alt-Text Naravna krema za roke na zelenem prtičku z leseno žlico in cvetovi

    5. Končano!

Konec seznama

Drugi korak 

Ko so vse sestavine popolnoma stopljene, odstranite skledo iz vodne kopeli in z majhno metlico vmešajte približno 2 žlici jedilnega škroba, da bo krema bolj kompaktna. Po želji lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja za prijeten vonj. Medtem neprestano mešajte. 

Tretji korak  

Pripravljeno kremo prelijte v majhne posodice ali lončke in jih za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi. Pokrovčke na posodice namestite šele, ko je krema popolnoma ohlajena. 

Rok trajanja domače kreme za roke. Ker so sestavine za kremo za roke naravnega izvora in ne vsebujejo konzervansov, je krema uporabna največ dva do tri tedne. Zato je priporočljivo, da pripravite manjše količine in jih porabite v kratkem času. Mimogrede, krema se najhitreje vpije, če jo nanesete na rahlo vlažno kožo, na primer takoj po umivanju rok. 

Ustrezne kategorije izdelkov