Buddha Bowl z mlečnim rižem
dm drogerie markt d.o.o.
2. 7. 2024
Pripravljeno v 40 Min.
sladice
•
vegetarijansko
•
zajtrk
Sestavine
za 4 obroki
za Buddha skledo z mlečnim rižem
1 l dmBio mleka (lahko tudi rastlinski napitek)
1 zavojček dmBio bourbon vaniljevega sladkorja
sol
200 g dmBio okroglozrnatega riža
4 žlice dmBio posušenih kokosovih rezin
4 žlice dmBio indijskih oreščkov
400 g mešanega jagodičevja (npr. maline, robidnice, borovnice, …)
2 vejici mete
2-3 žlice dmBio kokosovega namaza z agavinim sirupom in vaniljo
4-6 žlic dmBio sadne kaše iz jabolk in manga
Priprava
Buddha sklede z mlečnim rižem
korak
V mleko vmešajte vaniljev sladkor in ščep soli ter zavrite. Ko zavre, dodajte riž, znova zavrite in nato na nizki temperaturi pokrito kuhajte približno 30 minut oz. dokler riž ni zmehčan Med kuhanjem večkrat premešajte.
korak
Pečico segrejte na 160 °C. Po pekaču, prekritem s papirjem za peko, razporedite kokosov čips in ga pecite 10 min (do zlato rjave barve). Nato ga vzemite iz pečice, prestavite na krožnik in pustite, da se ohladi.
korak
Jagode preberite, temeljito operite in pustite, da se odcedijo na papirnati brisači. Meto prav tako operite, osušite in nato z vejic potrgajte lističe.
korak
V mlečni riž vmešajte kokosov in vaniljev namaz. Dobljeno zmes vlijte v sklede in ga okrasite s pirejem iz jabolk in manga, jagodami in meto ter potresite s kokosovimi lističi in indijskimi oreščki.
