Veganski pirin kruh z drožmi

dm drogerie markt d.o.o.
24. 12. 2025

Pripravljeno v 75 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
236 kcal / obrok
vegansko
•
kruh in pekovsko pecivo
•
hitro in preprosto
Sestavine
za 15 obrokov (1 kruh z drožmi ca. 1,5 kg)
za veganski kruh z drožmi
1 zavitek dmBio pirinega izvlečka za kislo testo, sušenega
1000 g dmBio pirine moke
2 zavitka dmBio pekovskega kvasa
2 čajni žlički soli (ca. 15 g)
550 ml mlačne vode
Priprava
veganskega kruha z drožmi
korak
V skledi zmešajte pirin izvleček za kislo testo, moko, pekovski kvas in sol.
korak
Dodajte mlačno vodo in mešanico gnetite z nastavkom za gnetenje ca. 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrijte ga z vlažno krpo in pustite na toplem počivati 60 minut.
korak
Testo rahlo posujte z malo moke, ga nežno pregnetite, oblikujte v hlebec in ga na pekaču, obloženem s peki papirjem, ponovno pustite počivati 30 minut, pokritega.
korak
Testo zarežite približno 2 cm globoko, ga postavite v segreto pečico in pecite pri 190 °C (ventilacijska funkcija) ali 210 °C (zgornje/spodnje gretje) približno 60 minut. Nato kruh previdno vzemite iz pečice in ga pustite, da se ohladi na rešetki. Opomba: Če uporabite drugo vrsto moke (npr. polnozrnato pirino moko), se lahko konsistenca testa razlikuje.



