Recept za razvajanje brbončic: božični piškoti iz ingverja in čokolade
Če še vedno iščete recept za božične piškote, ki bodo nekaj posebnega, poskusite ustvariti čarovnijo iz čokolade in ingverja.
Adventni čas brez piškotov je kot božično drevo brez okraskov ali božični večer brez daril. Vsaj za tisto prvo imamo rešitev – odličen recept.
Sestavine za približno 40 piškotov
Za testo
- 250 g dmBio pirine moke
- 80 g dmBio surovega trsnega sladkorja
- naribana lupinica bio limone
- ¾ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička naribanega ingverja
- 120 g dmBio kokosovega olja (raztopljenega)
- 50 g dmBio jabolčne kaše
- 50 g dmBio kandiranih kock ingverja (grobo nasekljanih)
Za na vrh
- 50 g dmBio temne čokolade (grobo nasekljane)
- 50 g dmBio bele čokolade (grobo nasekljane)
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio jedilno nerafinirano kokosovo olje, hladno stiskano, 300 ml; Cena: 3,45 €; Osnovna cena: 300 ml (1,15 € za 100 ml); dm znamka grafika; 4,818 od 5 zvezdic pri 33 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno3,45 €300 ml (1,15 € za 100 ml)Dobavljivo
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio jedilno nerafinirano kokosovo olje, hladno stiskano, 620 ml; Cena: 5,95 €; Osnovna cena: 620 ml (0,96 € za 100 ml); dm znamka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 4,917 od 5 zvezdic pri 654 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno5,95 €620 ml (0,96 € za 100 ml)Dobavljivo
- Blagovna znamka: Profissimo; Ime izdelka: Papir za peko v polah, 30 kos; Cena: 1,25 €; Osnovna cena: 30 kos (4,17 € za 100 kos); dm znamka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 3,585 od 5 zvezdic pri 82 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno
Konec seznama
Priprava:
Recept za piškote z ingverjem in čokolado je izjemno preprost.
1. Pečico ogrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo moko, sladkor, limonino lupinico, sol, nariban ingver, kokosovo olje, jabolčno kašo in kandirane kocke ingverja, da dobimo gladko maso.
2. Na pekač namestimo papir za peko. Iz skled vzamemo po eno čajno žličko testa, ga damo na pekač in vsak kupček posebej potlačimo. Pečemo od 8 do 10 minut, da piškoti ob straneh rahlo porjavijo. Vzamemo iz pečice in ohladimo.
3. Obe vrsti čokolade zmešamo v vodni kopeli. Temno čokolado z vilicami potegnemo po piškotih v eno smer, belo pa nato nanesemo pravokotno na črte temne čokolade, da dobimo mrežo.
4. Piškote ohladimo, pustimo, da se strdijo. Nato se posladkamo ali pa zapakiramo in podarimo. // Die Weihnachtskekse kühl stellen, aushärten lassen und vernaschen oder verschenken.
Piškoti kot slastno božično darilo
Božič je pred vrati, s tem pa tudi vprašanje, kaj naj podarimo svojim najbližjih. Če iščete nekaj posebnega, nekaj, kar je narejeno z ljubeznijo, podarite piškote. Zapakirajte jih v lepo embalažo in popolno darilo je pripravljeno! Le kaj je boljšega od domačega, okusnega in individualnega?
Pakiranje božičnih piškotov ni težko. Napolnite vrečko, jo zaprite z leseno ščipalko in zraven pripnite še kakšen božični okrasek. Zraven lahko pripnete tudi listek, na katerega napišete ime obdarovanca ali lepe želje.