Recept za sočne korenčkove palačinke
Klasično korenčkovo pecivo v obliki korenčkovih palačink je še posebej okusno in enostavno za pripravo. Pokazali vam bomo, kako lahko v le nekaj minutah pripravite to velikonočno dobroto in z njo popestrite praznično mizo.

Pobarvana kuhana jajca oziroma pirhi, čokoladni zajčki in druge dobrote napovedujejo prav poseben čas v letu, zlasti za sladkosnede. Velika noč tradicionalno velja tudi za konec posta, tako da lahko zopet uživamo v vseh pregrešno dobrih sladicah, ki smo se jim pred tem nekaj časa odpovedovali. Ste vi in vaši najdražji naveličani klasične korenčkove torte? Bi morda poskusili nekaj novega? Potem se letos preizkusite v peki korenčkovih dobrot 2.0 v obliki korenčkovih palačink, ki bodo vašim najljubšim zagotovile slastno velikonočno jutro.
Za pripravo potrebujete:
- 130 g jabolčne kaše dmBio
- 2 jajci
- 70 ml mleka po izbiri (lahko ga nadomestite z rastlinskim napitkom)
- 2 stroka burbonske vanilije
- 2 večji jedilni žlici javorjevega sirupa dmBio (za testo, kasneje pa še za preliv)
- 80 g ovsenih kosmičev dmBio
- 50 g mandljeve moke dmBio
- 2 čajni žlički pecilnega praška dmBio
- 1 čajno žličko mletega cimeta dmBio
- Ščepec soli
- Polno pest naribanega korenčka
- 20 g orehov dmBio (narezanih)
- 3 jedilne žlice rozin dmBio (po želji)
Nekaj kokosovega olja dm Bio za peko
1. korak
Vse sestavine razen korenja dajte v mešalnik in mešajte približno 30 sekund, dokler ne nastane lepa in gladka zmes. Potem v zmes vmešajte korenje, orehe in po želji še rozine.
2. korak
V ponvi segrejte kokosovo olje in v njem popecite 2-3 žlice mase za eno palačinko.
Palačinke lahko obrnete po približno 1-2 minutah. Palačinke so najbolj okusne naravnost iz ponve, postrežene z javorjevim sirupom in ščepcem cimeta.