Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Recepti za praznične sladice

Za praznike si vsi želimo pričarati nadvse slastne jedi za svoje goste. Če se boste v kuhinji ves dan ubadali s pripravo purana, pečenke ali fondija, je najbolje, da se za tem lotite enostavnih sladic. Spodnje tri so pripravljene hitro, poleg tega pa so izjemnega okusa.

Recepti za praznične sladice

Cimetovi mafini

Cimetovi mafini

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 200 g sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 2 jajci
  • 100 ml olja
  • 200 ml maslenega mleka
  • 4 jedilne žlice lešnikove kreme
  • 4 jedilne žlice mleka
  • sveže jagodičevje (maline, borovnice ipd.)
  • sveža meta

Priprava

  1. Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in 1 čajno žličko cimeta. Jajca umešajte z oljem in maslenim mlekom.
  2. Umešajte moko. S testom napolnite mini pekač za mafine in po vrhu potrosite preostanek cimeta.
  3. Od 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 175 °C.
  4. Na srednjem ognju segrejte lešnikovo kremo in mleko ter dobro premešajte. Maso malo ohladite.
  5. Z vrečko za brizganje s cikcak gibi na krožnik narišite božično drevo. Na rob krožnika položite od tri do pet mafinov in jih okrasite s svežim jagodičevjem in meto.

Snežak iz penic v vroči čokoladi

Sestavine za 4 osebe

  • 1 l mleka
  • 100 g čokolade
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 12 penic
  • slane palčke
  • koščki suhe papaje

Priprava

  1. Slane palčke prelomite na sredini in previdno odstranite koščke grobe soli.
  2. Penice razporedite po 3 v vrsto. Polovički slanih palčk postavite med dve penici za vez. Potem pritrdite roke in noge. Najbolje, da luknje navrtate z lesenim nabodalom. Koščke papaje narežite v obliko mini korenčka in pritrdite kot snežakov nos.
  3. Stopite malo čokolade in s pomočjo vrečke za brizganje ali lesene palčke na penice narišite snežakov obraz in gumbe.
  4. Zavrite mleko. Odstavite s štedilnika, notri nastrgajte čokolado in iz vrečke za brizganje dodajte preostanek čokolade. Dodajte sladkor in zmes enakomerno premešajte.
  5. Skodelice napolnite z vročo čokolado in previdno okrasite s snežakom. Postrezite takoj.

Pečena jabolka z medeno-lešnikovim nadevom in vaniljevim sladoledom

Sestavine za 4 osebe

  • 4 jabolka
  • 4 jedilne žlice nasekljanih oreškov (mandlji, lešniki, orehi ipd.)
  • 1 jedilna žlica rozin
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1 jedilna žlica masla
  • cimet
  • vaniljev sladoled

Priprava

  1. Na vsakem jabolku odrežite zgornji del in izdolbite sredico s peškami vred.
  2. Nasekljane lešnike zmešajte z rozinami in cimetom ter z mešanico napolnite jabolka.
  3. Na vsako jabolko dodajte kapljico medu in košček masla ter pokrijte z odrezanim zgornjim delom.
  4. Jabolka položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite ca. 30 minut pri 175 °C.
  5. Še vroča jabolka postrezite s kepico vaniljevega sladoleda.


  1. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio rozine, naoljene, 500 g; Cena: 3,25 €; Osnovna cena: 500 g (0,65 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,898 od 5 zvezdic pri 274 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio rozine, naoljene dmBio
    dm znamka grafika
    3,25 €
    500 g (0,65 € za 100 g)
    Dobavljivo
  2. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio lešniki, 200 g; Cena: 2,95 €; Osnovna cena: 200 g (1,48 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,197 od 5 zvezdic pri 137 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio lešniki dmBio
    dm znamka grafika
    2,95 €
    200 g (1,48 € za 100 g)
    Dobavljivo
  3. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio cvetlični med, 350 g; Cena: 3,10 €; Osnovna cena: 350 g (0,89 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,726 od 5 zvezdic pri 168 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio cvetlični med dmBio
    dm znamka grafika
    3,10 €
    350 g (0,89 € za 100 g)
    Dobavljivo
  4. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio mleti cejlonski cimet, 50 g; Cena: 1,85 €; Osnovna cena: 50 g (3,70 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,2 od 5 zvezdic pri 125 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio mleti cejlonski cimet dmBio
    dm znamka grafika
    1,85 €
    50 g (3,70 € za 100 g)
    Dobavljivo
  5. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio lešnikov namaz, 250 g; Cena: 4,95 €; Osnovna cena: 250 g (1,98 € za 100 g); dm znamka grafika; 5 od 5 zvezdic pri 1 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio lešnikov namaz dmBio
    dm znamka grafika
    4,95 €
    250 g (1,98 € za 100 g)
    Dobavljivo
  6. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio surovi trsni sladkor, 1.000 g; Cena: 2,95 €; Osnovna cena: 1.000 g (0,30 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,89 od 5 zvezdic pri 145 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio surovi trsni sladkor dmBio
    dm znamka grafika
    2,95 €
    1.000 g (0,30 € za 100 g)
    Dobavljivo
  7. Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio pecilni prašek iz vinskega kamna, 68 g; Cena: 0,95 €; Osnovna cena: 68 g (1,40 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,546 od 5 zvezdic pri 33 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalnoBio pecilni prašek iz vinskega kamna dmBio
    dm znamka grafika
    0,95 €
    68 g (1,40 € za 100 g)
    Dobavljivo

Konec seznama