Recept za vanilijeve rogljičke: klasika za praznike
V številnih družinah je peka piškotov postala že prava tradicija. Metlico za stepanje in ostale pripomočke za peko pa pred prazniki v roke vzamejo celo tisti, ki sicer niso pretirano navdušeni nad peko. V nadaljevanju vam predstavljamo, kako vam bo klasično praznično pecivo zagotovo uspelo.

Sestavine
Testo:
- 70 g surovega trsnega sladkorja
- ščepec soli
- 280 g pirine moke
- 50 g mletih mandljev
- 50 g mletih lešnikov
- 210 g hladnega masla
Sladkor za pomakanje rogljičkov:
- 150 g sladkorja v prahu
- 3 jedilne žlice sladkorja
- 3 zavitki bourbon vaniljevega sladkorja
Priprava
Zmešajte sladkor, sol, moko, lešnike in mandlje. Maslo narežite na kocke in ga skupaj z ostalimi sestavinami zgnetite v testo. Iz testa naredite tri zvitke s premerom 2 cm in pokrito pustite stati 1 uro. Zvitke testa narežite na prst debele rezine, oblikujte rogljičke in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih 12 minut v predogreti pečici na 175 °C (ventilacija) na srednji rešetki. Medtem dobro zmešajte sladkor, skupaj sladkor v prahu in vaniljev sladkor, v katerega boste pomakali še tople rogljičke.
Nasvet: Čeprav so rogljički zelo mamljivi, počakajte s sladkanjem. Vanilijevi rogljički svoj polni okus razvijejo šele po nekaj dneh. Bodite torej potrpežljivi – počakajte, da se ohladijo in jih shranite v škatlo za piškote.
Konec seznama