Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Recepti za veganski sladoled 

Poleti se osvežite z veganskim sladoledom 

V vročih poletnih dneh skoraj ni boljšega kot ohladitev s slastnim sladoledom – še bolje z domačim veganskim sladoledom, ki ste ga ustvarili brez aparata za pripravo sladoleda. Veganski sladoled je enostaven za pripravo in prepričljivega okusa, zato je priljubljen pri vseh generacijah.  

Na dm.si boste poleg receptov za okusne sladolede našli tudi hitre kreacije za hladen prigrizek med obroki. 

Pobrskajte po dm spletni trgovini in poleg okusnih sladic in prigrizkov odkrijte raznolikost naše ponudbe veganskih izdelkov. 

Enostavna priprava veganskega sladoleda 

V pripravo osvežilnega sladoleda ni treba vložiti veliko truda. Tudi brez aparata za pripravo sladoleda lahko sami enostavno naredite slasten veganski sladoled. Ne potrebujete niti deske za rezanje. S sadnim sokom ali pijačo po lastni izbiri in praktičnimi vrečkami ali modelčki za ledene kocke boste doma zlahka ustvarili slasten sladoled. Bodite ustvarjalni in po želji dodajte sadje in jagodičevje ter ustvarite sladolede po svojem okusu in željah. Praktično pri domačem sladoledu je, da se lahko sami odločite, koliko sladkorja naj vsebuje, zato ga lahko ponudite tudi povsem brez sladkorja. 

Veganski sladoled brez aparata za pripravo sladoleda 

Če želite v sladice vložiti malo več časa in truda, lahko veganski sladoled ali sorbet pripravite tudi brez aparata za pripravo sladoleda. Ker pri tem ni mehanskih pripomočkov, je postopek izdelave seveda nekoliko bolj zamuden, vendar je rezultat vsekakor vreden tega. 

Sorbet je osvežilno sladka poslastica, ki jo lahko jeste z žlico. Za to lahko uporabite skoraj vsako sadje, vendar morate upoštevati razliko v konsistenci. V večini primerov je domači sorbet veganski. Osnovni recept za sorbet sestavljajo le štiri preproste sestavine: sadje, sladkor, limonin sok in voda. 

Pripravite ga tako: 

  • Pripravite sirup iz vode, sladkorja in limoninega soka. 

  • Sadje narežite na majhne kose ali ga pretlačite. 

  • Sadje zmešajte s sirupom, ki ste ga prej pripravili in mešanico ohladite, preden jo postavite v zamrzovalnik. 

  • Mešanico je treba mešati vsakih 30–45 minut in po nekaj urah mora imeti sladica želeno konsistenco. 

Za nekoliko bogatejšo sladico, ki je podobna običajnemu sladoledu, poskusite »nicecream«. Z mešanico zamrznjenih banan in poljubnega jagodičevja, kakava ali drugih okusnih sestavin lahko preprosto pripravite različne kreacije in okuse. 

Sami naredite »nicecream«: 

  • Za ta enostaven recept za sladoled v mešalniku zmešajte zamrznjene banane s kančkom rastlinskega napitka in preostalimi izbranimi sestavinami – potrebujete le minuto. 

  • Zmes prelijte v majhno skledo in vaša hitra poslastica je pripravljena za uživanje. 

Odkrijte različne okuse, načine priprave in praktične nasvete o receptih za veganski sladoled. Z aparatom za pripravo sladoleda ali brez njega – nič vam ne more preprečiti priprave te okusne poslastice.