Veganski vaniljev sladoled z malinovim prelivom
dm drogerie markt d.o.o.
30. 6. 2025
Pripravljeno v 6 Ura 10 Min.
Čas priprave: 10 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 6 Ura
331 kcal / obrok
vegansko
•
sladice
•
sladoled
Sestavine
za 4 obroki (4 porcije)
Za malinov preliv
50 g dmBio liofiliziranih malin
200 ml dmBio negazirane pijače iz vode, jabolčnega in hruškovega soka
3 jedilne žlice dmBio limoninega soka
1 jedilna žlica dmBio agavinega sirupa
Za vaniljev sladoled
50 ml dmBio agavinega sirupa
50 g dmBio surovega trsnega sladkorja
1 zavitek dmBio mlete bourbonske vanilje
100 ml dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje
150 ml dmBio napitka na osnovi fermentiranega ovsa in soje
150 ml dmBio namaza z indijskimi oreščki
Priprava
Malinov preliv
Namočite maline
Liofilizirane maline zmešajte z negazirano pijačo iz vode, jabolčnega in hruškovega soka ter z limoninim sokom in agavinim sirupom in pustite namočene čez noč.
Pretlačite maline
Namočene maline dobro pretlačite.
Vaniljev sladoled
Zmešajte sestavine
Agavin sirup zmešajte s surovim trsnim sladkorjem in bourbonsko vaniljo. Vmešajte ostale sestavine.
Postavite na hladno
Z mešanico napolnite vrečko za zamrzovanje, jo sploščite in za ca. 4 ure postavite v zamrzovalnik. Vrečko vsako uro pregnetite, jo zopet sploščite in postavite na hladno.
Postrezite
Sladoled dajte v skledo, z žlico za sladoled oblikujte kepice in postrezite z malinovim prelivom.