Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski vaniljev sladoled z malinovim prelivom

dm drogerie markt d.o.o.

30. 6. 2025

Veganski vaniljev sladoled z malinovim prelivom

Pripravljeno v 6 Ura 10 Min.

Čas priprave: 10 Min.

Čas kuhanja/peke: 6 Ura

331 kcal / obrok

vegansko

sladice

sladoled

Sestavine

za 4 obroki (4 porcije)

Za malinov preliv

  • 50 g dmBio liofiliziranih malin

  • 200 ml dmBio negazirane pijače iz vode, jabolčnega in hruškovega soka

  • 3 jedilne žlice dmBio limoninega soka

  • 1 jedilna žlica dmBio agavinega sirupa

Za vaniljev sladoled

  • 50 ml dmBio agavinega sirupa

  • 50 g dmBio surovega trsnega sladkorja

  • 1 zavitek dmBio mlete bourbonske vanilje

  • 100 ml dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje

  • 150 ml dmBio napitka na osnovi fermentiranega ovsa in soje

  • 150 ml dmBio namaza z indijskimi oreščki

Priprava

Malinov preliv

  1. Namočite maline

    Liofilizirane maline zmešajte z negazirano pijačo iz vode, jabolčnega in hruškovega soka ter z limoninim sokom in agavinim sirupom in pustite namočene čez noč.

  2. Pretlačite maline

    Namočene maline dobro pretlačite.

Vaniljev sladoled

  1. Zmešajte sestavine

    Agavin sirup zmešajte s surovim trsnim sladkorjem in bourbonsko vaniljo. Vmešajte ostale sestavine.

  2. Postavite na hladno

    Z mešanico napolnite vrečko za zamrzovanje, jo sploščite in za ca. 4 ure postavite v zamrzovalnik. Vrečko vsako uro pregnetite, jo zopet sploščite in postavite na hladno.

  3. Postrezite

    Sladoled dajte v skledo, z žlico za sladoled oblikujte kepice in postrezite z malinovim prelivom.