Izraelska ječmenova solata z rukolo, olivami in pestom
Od Ana Žontar Kristanc
23. 6. 2023

Pripravljeno v 40 Min.
Sestavine
za 6 obrokov
Za izraelsko ječmenovo solato potrebujete:
300 gramov Bio ječmenove kaše (znamke dmBio)
120 gramov Bio omake pesto z baziliko (znamke dmBio)
3 pesti sveže rukole
1/2 čajne žličke suhega česna
100 gramov Bio oliv kalamon brez koščic (znamke dmBio)
40 gramov Bio pinjol (znamke dmBio)
3 žlice Bio jabolčni kis (znamke dmBio)
1-2 žlici bučnega olja
1/3 čajne žličke soli – po okusu
Priprava
Izraelsko ječmenovo solato pripravite po naslednjih korakih:
korak
Ječmen skuhamo v soljeni vreli vodi. Kuhanega odcedimo in ohladimo.
korak
Pinjole na srednjem do višjem ognju popečemo da ponekod malce porjavijo. Olive zrežemo na poljubno velikost.
korak
V skledo dodamo ohlajen ječmen in vse preostale sestavine. Zmešamo in postrežemo ali shranimo v hladilnik do postrežbe. Solata odlično ostane dobra tudi več dni.