Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Recept za preproste božične piškote

Kdo pravi, da mora trajati peka božičnih piškotov celo popoldne? Če ste eden tistih, ki se ne morete izogniti božičnemu stresu, lahko piškote spečete tudi v zadnjem trenutku. Recept s tremi sestavinami je kot nalašč za hitro narejene piškote. Z našim preprostim receptom lahko spečete božične piškote hitreje kot kdaj koli prej!

Recept za preproste božične piškote

Sestavine za približno 40 piškotov

  • 225 g dmBio pšenične moke
  • 110 g dmBio surovega trsnega sladkorja
  • 150 g hladnega masla

Priprava

  1. Moko zmešamo s sladkorjem, dodamo na koščke narezano maslo in zgnetemo v testo.
  2. Pripravljeno testo razvaljamo na pomokani delovni površini.
  3. Piškote izrežemo z modelčki ali pa preprosto z nožem.
  4. Pečemo jih 10 do 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 175 °C.
  5. Končane piškote po želji okrasimo z začimbami, koščki čokolade ali oreščki.

Konec seznama

Še hitreje boste piškote pripravili s pomočjo že pripravljenih mešanic za peko ali preprosto z okrasitvijo že kupljenih piškotov. Z mešanicami lahko preprosto pripravite testo, jih specite in okrasite v skladu z navodili. Končane piškote okrasite sami in jim podarite dodaten čar. Z glazuro, koščki čokolade ali oreščki so videti že skoraj kot domači.

Nasvet: Glazuro lahko preprosto naredite sami. Presejan sladkor v prahu zmešajte z želeno tekočino, dokler ne nastane gosta pasta. Kot tekočino lahko uporabite čaj, sok ali liker – odvisno od želene barve. Če imate radi močne barve, je najboljše uporabiti barve za živila.