Recept za preproste božične piškote
Kdo pravi, da mora trajati peka božičnih piškotov celo popoldne? Če ste eden tistih, ki se ne morete izogniti božičnemu stresu, lahko piškote spečete tudi v zadnjem trenutku. Recept s tremi sestavinami je kot nalašč za hitro narejene piškote. Z našim preprostim receptom lahko spečete božične piškote hitreje kot kdaj koli prej!
Sestavine za približno 40 piškotov
- 225 g dmBio pšenične moke
- 110 g dmBio surovega trsnega sladkorja
- 150 g hladnega masla
Priprava
- Moko zmešamo s sladkorjem, dodamo na koščke narezano maslo in zgnetemo v testo.
- Pripravljeno testo razvaljamo na pomokani delovni površini.
- Piškote izrežemo z modelčki ali pa preprosto z nožem.
- Pečemo jih 10 do 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 175 °C.
- Končane piškote po želji okrasimo z začimbami, koščki čokolade ali oreščki.
Konec seznama
Še hitreje boste piškote pripravili s pomočjo že pripravljenih mešanic za peko ali preprosto z okrasitvijo že kupljenih piškotov. Z mešanicami lahko preprosto pripravite testo, jih specite in okrasite v skladu z navodili. Končane piškote okrasite sami in jim podarite dodaten čar. Z glazuro, koščki čokolade ali oreščki so videti že skoraj kot domači.
Nasvet: Glazuro lahko preprosto naredite sami. Presejan sladkor v prahu zmešajte z želeno tekočino, dokler ne nastane gosta pasta. Kot tekočino lahko uporabite čaj, sok ali liker – odvisno od želene barve. Če imate radi močne barve, je najboljše uporabiti barve za živila.