Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Recepti za veganski kari 

Recepti za veganski kari – hitro, enostavno, slastno 

Naj bo tajski, indijski, zeleni ali rumeni – raznolikost karijev je neprekosljiva. Hitro pripravljen veganski kari ni le poln pomembnih hranilnih snovi, temveč je tudi popoln obrok za pripravo obroka med tednom. 

Na spletni strani dm.si boste našli različne recepte za okusne veganske jedi s karijem ter recepte za: 

  • Vegansko pico 

  • Vegansko solato 

  • Veganske sladice 

Pustite se navdihniti z različnimi jedmi in spremenite svoj dom v profesionalno kuhinjo. Ustvarite razburljive menije zase ali za svoje goste in uživajte v obroku, polnem veganskih užitkov. 

Glede na to, ali želite preizkusiti recept za indijski ali tajski kari, boste potrebovali različne začimbe in sestavine. Ko jih boste imeli na zalogi, boste lahko kadar koli pripravili katerikoli veganski kari. Izbirajte med lečinim, čičerikinim ali zelenjavnim karijem in postrezite znane jedi s pridihom novega. 

Sami pripravite veganski indijski kari 

Indijski kari dobi svojo znano oranžno-rdečo barvo s praženjem paradižnikove kaše. Ta se praži v ponvi z začimbami, kot so kumina, koriander, kurkuma ali garam masala, da se razvijejo vsi okusi. Da nastane preprosta osnova za indijski kari, se nato vse skupaj prelije s koščki paradižnika iz pločevinke. Zelenjavo in beljakovine lahko izberete po želji. Preizkusite različne vrste tofuja ali drugih nadomestkov mesa in odkrijte, kako lahko vplivajo na recept. Jedi pogosto dodamo tudi čičeriko ali lečo. Za kremasto konsistenco lahko uporabite kokosovo mleko ali vegansko alternativo smetane. 

Sami pripravite veganski tajski kari 

Tajski kari se od indijskega razlikuje predvsem po uporabi kari past. Te so na voljo v rumeni, zeleni in rdeči barvi, od česar je odvisna tudi njihova pikantnost. Medtem ko je rumena različica najmilejša, velja zelena kari pasta za najbolj pekočo. Vendar pa bodite pri nakupu kari past pozorni na seznam sestavin – paste, ki jih najdete v trgovinah, pogosto vsebujejo ribe ali kozice, kar pomeni, da niso več veganske. Tri druge sestavine, ki tajski kuhinji in receptom dajejo edinstven okus, so kokosovo mleko, limeta in koriander. Vsaki jedi dodajo posebno svežino ter kremast, sladko-kisel okus. Pri tajskem kariju lahko zelenjavo izberete tudi glede na letni čas in po svojem okusu. Kot poseben dodatek k zelenjavnemu tajskemu kariju so še posebej primerni sesekljani arašidi. Veganski tajski kari je najbolje postreči s porcijo riža. 

Recepti z naše spletne strani (dm.si) za veganski kari vam bodo olajšali pripravo jedi. Zaradi praktičnih navodil po korakih in koristnih nasvetov vam bodo veganske jedi s tofujem in drugim zagotovo uspele. Obiščite dm spletno trgovino in kupite vse potrebne sestavine ter odkrijte širok izbor veganskih izdelkov.