Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Zelenjavni kari s kokosovim mlekom

Čas priprave: 45 minut

Zelenjavni kari

Recept za štiri osebe:

  • 400 ml dmBio kokosovega napitka
  • 2 jedilni žlici repičnega olja
  • 2 čajni žlički dmBio jušne osnove
  • 1 jedilna žlica kokosove moke
  • 750 g krompirja
  • 1 srednje velika bučka
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • sol in poper
  • 2 do 3 čajni žlički karija v prahu

Olupite in operite krompir ter ga narežite na kocke. Očistite bučko in jo narežite na rezine. Olupite česen in čebulo in ju na drobno nasekljajte. V loncu segrejte žlico olja in popražie bučko. Začinite s soljo in poprom ter vzemite ven.

V maščobi za peko segrejte jedilno žlico olja in v njej 5-7 minut pecite krompir. Posolite in popoprajte, dodajte česen in čebulo ter pražite.

Posujte s kokosovo moko in karijem v prahu. Vmešajte 375 ml vode, kokosovo mleko in jušno osnovo. Zavrite in deset minut rahlo kuhajte. Na koncu v loncu segrejte še bučko in jo po želji stlačite v pire.

Dober tek!

Ali ste vedeli?

Kokosov napitek se pridobiva iz kokosove pulpe in po okusu spominja na sadje in oreščke. Bogat je z vitamini, hranilnimi snovmi in minerali, predvsem kalijem, natrijem, železom in magnezijem. Po naravi je kokosov oreh masten sadež, a kljub temu je kokos zdrava veganska alternativa. Maščobne kisline kokosovega oreha telo hitro prebavi in pretvori v energijo. V dmBio kokosovemu napitku je s 60-odstotno vsebnostjo kokosa okus neokrnjen in poln.

Konec seznama