Zelenjavni kari s kokosovim mlekom
Čas priprave: 45 minut

Recept za štiri osebe:
- 400 ml dmBio kokosovega napitka
- 2 jedilni žlici repičnega olja
- 2 čajni žlički dmBio jušne osnove
- 1 jedilna žlica kokosove moke
- 750 g krompirja
- 1 srednje velika bučka
- 1 strok česna
- 1 čebula
- sol in poper
- 2 do 3 čajni žlički karija v prahu
Olupite in operite krompir ter ga narežite na kocke. Očistite bučko in jo narežite na rezine. Olupite česen in čebulo in ju na drobno nasekljajte. V loncu segrejte žlico olja in popražie bučko. Začinite s soljo in poprom ter vzemite ven.
V maščobi za peko segrejte jedilno žlico olja in v njej 5-7 minut pecite krompir. Posolite in popoprajte, dodajte česen in čebulo ter pražite.
Posujte s kokosovo moko in karijem v prahu. Vmešajte 375 ml vode, kokosovo mleko in jušno osnovo. Zavrite in deset minut rahlo kuhajte. Na koncu v loncu segrejte še bučko in jo po želji stlačite v pire.
Dober tek!
Ali ste vedeli?
Kokosov napitek se pridobiva iz kokosove pulpe in po okusu spominja na sadje in oreščke. Bogat je z vitamini, hranilnimi snovmi in minerali, predvsem kalijem, natrijem, železom in magnezijem. Po naravi je kokosov oreh masten sadež, a kljub temu je kokos zdrava veganska alternativa. Maščobne kisline kokosovega oreha telo hitro prebavi in pretvori v energijo. V dmBio kokosovemu napitku je s 60-odstotno vsebnostjo kokosa okus neokrnjen in poln.
Konec seznama