Lečin kari, ki pogreje
dm drogerie markt d.o.o.
20. 2. 2025
Pripravljeno v 40 Min.
brez laktoze
•
hitro in preprosto
•
vegetarijansko
•
enolončnice
•
vegansko
Sestavine
za 4 obroki (porcije)
Za lečin kari
1 večja bučka
1 večja rdeča paprika
250 g rjavih šampinjonov
200 g mlade špinače
5 jedilnih žlic dmBio olja za cvrtje
sol
1 jedilna žlica dmBio mlete kurkume
1 jedilna žlica dmBio karija v prahu, blagega
1 čajna žlička dmBio mletega celjonskega cimeta
2 pločevinki dmBio tekočega kokosa iz stisnjene kokosove sredice (2 x 400 ml)
400 ml dmBio zrnate jušne osnove, zmešane z vodo
250 g dmBio rumene leče
dmBio črni poper, mleti
200 g odmrznjenega graha
1 majhen šop koriandra
ca. 2 jedilni žlici dmBio sezama, neoluščenega
Priprava
priprave lečinega karija
korak
Bučkam odrežite konce in jih razrežite na četrtine ter nato poševno narežite na 1 cm široke kose. Papriko razrežite na četrtine, ji odstranite semena ter poševno narežite na 1 cm široke kose. Očistite šampinjone in jih razrežite na četrtine. Operite mlado špinačo in jo osušite.
korak
V široki kozici segrejte 3 žlice sezamovega olja. Dodajte bučke, papriko in šampinjone ter jih pražite do svetlo rjave barve. Nato jih solite in odstranite iz ponve.
korak
V isti ponvi segrejte preostalo olje, dodajte kurkumo, kari in cimet. Začimbe med mešanjem pražite 1 minuto, da se sprostijo arome. Dodajte sveže mleti poper. Zalijte s tekočim kokosom in med mešanjem zavrite. Prilijte zelenjavno jušno osnovo in lečo, začinite s soljo in malo popra. Kuhajte na nizkem ognju približno 20 minut, dokler se leča ne zmehča.
korak
Potem dodajte praženo zelenjavo, grah in špinačo ter dušite še 2 minuti. Grobo nasekljajte liste in drobna stebelca koriandra. Kari po potrebi dodatno začinite, postrezite v skodelicah ter potresite s sezamom in koriandrom.