Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Lečin kari, ki pogreje

dm drogerie markt d.o.o.

20. 2. 2025

Lečin kari, ki pogreje

Pripravljeno v 40 Min.

brez laktoze

hitro in preprosto

vegetarijansko

enolončnice

vegansko

Sestavine

za 4 obroki (porcije)

Za lečin kari

  • 1 večja bučka

  • 1 večja rdeča paprika

  • 250 g rjavih šampinjonov

  • 200 g mlade špinače

  • 5 jedilnih žlic dmBio olja za cvrtje

  • sol

  • 1 jedilna žlica dmBio mlete kurkume

  • 1 jedilna žlica dmBio karija v prahu, blagega

  • 1 čajna žlička dmBio mletega celjonskega cimeta

  • 2 pločevinki dmBio tekočega kokosa iz stisnjene kokosove sredice (2 x 400 ml)

  • 400 ml dmBio zrnate jušne osnove, zmešane z vodo

  • 250 g dmBio rumene leče

  • dmBio črni poper, mleti

  • 200 g odmrznjenega graha

  • 1 majhen šop koriandra

  • ca. 2 jedilni žlici dmBio sezama, neoluščenega

Priprava

priprave lečinega karija

  1. korak

    Bučkam odrežite konce in jih razrežite na četrtine ter nato poševno narežite na 1 cm široke kose. Papriko razrežite na četrtine, ji odstranite semena ter poševno narežite na 1 cm široke kose. Očistite šampinjone in jih razrežite na četrtine. Operite mlado špinačo in jo osušite.

  2. korak

    V široki kozici segrejte 3 žlice sezamovega olja. Dodajte bučke, papriko in šampinjone ter jih pražite do svetlo rjave barve. Nato jih solite in odstranite iz ponve.

  3. korak

    V isti ponvi segrejte preostalo olje, dodajte kurkumo, kari in cimet. Začimbe med mešanjem pražite 1 minuto, da se sprostijo arome. Dodajte sveže mleti poper. Zalijte s tekočim kokosom in med mešanjem zavrite. Prilijte zelenjavno jušno osnovo in lečo, začinite s soljo in malo popra. Kuhajte na nizkem ognju približno 20 minut, dokler se leča ne zmehča.

  4. korak

    Potem dodajte praženo zelenjavo, grah in špinačo ter dušite še 2 minuti. Grobo nasekljajte liste in drobna stebelca koriandra. Kari po potrebi dodatno začinite, postrezite v skodelicah ter potresite s sezamom in koriandrom.