Veganska tikka masala s seitanom & jasminovim rižem

dm drogerie markt d.o.o.
30. 6. 2025

Pripravljeno v 50 Min.
Čas priprave: 10 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 40 Min.
698 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
•
glavne jedi
•
skleda
Sestavine
za 4 obroki (4 porcije)
Za prilogo
250 g dmBio dolgozrnatega belega jasminovega riža
sol
Za kari
390 g dmBio veganske dimljene klobasice iz seitana s papriko
1 jedilna žlica dmBio začimbne mešanice garam masala
1 jedilna žlica dmBio mešanice zelišč in začimb na osnovi čilija
2 stroka česna
3 cm ingverjeve korenine
4 jedilne žlice dmBio sončničnega olja za cvrtje
2 jedilni žlici dmBio dvojnega paradižnikovega koncentrata
1 pločevinka dmBio koščkov paradižnika v lastnem soku, 400 g
200 ml dmBio tekočega kokosa iz stisnjene kokosove sredice
1 jedilna žlica dmBio zeliščne morske soli
1 čajna žlička dmBio mlete kurkume
1 jedilna žlica dmBio limoninega soka
Priprava
Za jasminov riž
Skuhajte riž
Po navodilih na embalaži v rahlo osoljeni vodi skuhajte jasminov riž.
Za kari
Pripravite sestavine
Klobasico narežite na kose in jo zmešajte s garam masalo in mešanico zelišč in začimb na osnovi čilija. Česen olupite in ga narezite na rezine. Ingver olupite in nasekljajte.
Specite klobasico
Sončnično olje segrejte, dodajte česen in ingver ter specite klobasico. Dodajte dvojni paradižnikov koncentrat in na kratko popražite. Prilijte paradižnike in tekoči kokos ter kuhajte ca. 10 minut.
Začinite
Začinite z zeliščno morsko soljo, kurkumo in limoninim sokom.
Postrezite
Jed postrezite z jasminovim rižem.