Recepti za vegansko pico
Veganska pica – pridih Italije doma
Kot prigrizek za zabavo, za filmski večer ali romantičen zmenek – ob veganski pici vsakemu poskoči srce. Hitro je pripravljena in primerna za vsak okus. Recepti na spletni strani dm.si so idealna priložnost za pripravo novih veganskih različic priljubljene italijanske klasike. Recepte lahko prilagodite in uporabite različne sestavine. Naj bo z zelenjavo, dodatno porcijo česna ali preprosto z okusno omako – s pomočjo naših receptov boste svoje najbližje očarali s svojimi kuharskimi spretnostmi.
Preizskusite še druge zanimive recepte za veganske jedi, kot so:
Veganski kari
Veganski sladoled
Veganske testenine
Veganska peka na žaru
V dm spletni trgovini boste poleg raznolike ponudbe veganskih izdelkov našli tudi mnoge druge sestavine, s katerimi lahko obogatite svojo pico. Preglejte širok izbor hrane v pločevinkah in začimb ter poiščite oblogo za svojo vegansko pico.
Kaj pico naredi vegansko?
Načeloma bi moralo biti vsako testo za pico vegansko. Osnovni recept za tradicionalno italijansko pico vsebuje le:
vodo,
moko,
kvas,
olje,
sol.
Pri pripravi testa se v resnici lahko izognemo živalskim sestavinam, vendar se včasih zgodi, da se doda jogurt ali kapljica mleka za rahljanje testa. Zato je vedno dobro, da v restavraciji povprašate ali v trgovini preverite sestavine, da se prepričate, da gre za veganski izdelek. Šele ko gre za oblogo, večina pic ni več veganskih. Če pa si pico pripravite doma, imate pri izbiri prelivov proste roke.
Kaj spada na vegansko pico?
Pri izbiri prelivov za pico se veganom danes ni treba več omejevati. Časi, ko je bila pizza marinara edina veganska različica pice, so minili. Sami izberite, ali boste raje spekli pico s tofujem in drugimi nadomestki mesa ali boste pico, ki bo obložena le z zelenjavno, je povsem vaša izbira. Tudi pri siru ni več treba sklepati kompromisov: izberite vegansko alternativo siru ali okusen veganski posip za testenine, ki je nadomestek za parmezan.
Testo za pico lahko obložite pred peko ali pa po peki, ko pico vzamete iz pečice. Sveže sestavine, kot so rukola ali paradižnik, je najbolje položiti na pico po peki. Tudi česen oziroma česnovo olje najbolje razvije svoj okus na mlačnem testu. Če ga boste po pici razporedili pred peko, pa se bo zaradi visokih temperatur zažgal in postal grenek.
Sestavine, kot so zelenjava ali tofu, lahko že pred peko položite na pico. Pečejo se skupaj s testom za pico v pečici in tako lahko razvijejo svoj okus ter se spojijo s sirom. Pustite domišljiji prosto pot in obložite vsak kos veganske pice povsem po svojih željah.
S pomočjo receptov za slastno pico, ki jih lahko najdete na spletni strani dm.si bo priprava veganske pice otročje lahka. Odkrijte različne nove recepte in načine priprave ter ustvarite okusne veganske jedi.