Veganska napolitanska pica
dm drogerie markt d.o.o.
30. 6. 2025
Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
1192 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
•
glavne jedi
Sestavine
za 4 obroki (4 pice)
Predtesto (biga) za pico:
150 g dmBio pšenične bele moke
100 ml hladne vode
1 noževa konica dmBio pekovskega kvasa (dvojno pakiranje), 14 g
Glavno testo za pico:
500 g dmBio pšenične bele moke
345 ml hladne vode
1 noževa konica dmBio pekovskega kvasa (dvojno pakiranje), 14 g
20 g fino mlete morske soli
Obloga za pico:
2 rdeči čebuli
1 jajčevec
2 jedilni žlici dmBio oljčnega olja
sol
sveže mleti črni poper
180 g dmBio oljk kalamon v slanici, brez koščic
180 g dmBio posušenih paradižnikov v olju
180 g dmBio artičok v olju
160 ml dmBio paradižnikove omake s papriko z žara
80 g dmBio veganskega posipa za testenine iz indijskih oreščkov in mandljev
Priprava
Testo za pico:
Zmešajte sestavine
Moko in vodo na hitro premešajte in pustite počivati 30 minut. Dodajte kvas in gnetite 10–15 minut, da dobite gladko testo.
Testo pustite počivati
Pripravljeno testo pustite počivati najmanj 24 ur pri sobni temperaturi v zaprti posodi.
Dokončajte testo
Po 24 urah v testo vmešajte 500 g moke, 345 ml hladne vode in kvas ter vse skupaj pregnetite. Dodajte sol in testo gnetite še 10–15 minut. Oblikujte hlebček in ga pustite vzhajati ca. 1 uro.
Za oblogo:
Narežite zelenjavo in jo specite
Čebulo olupite in jo narežite na tanke rezine. Jajčevce operite, jim odrežite konce in jih prečno narežite na ca. ½ cm debele rezine. V ponvi segrejte 2 jedilni žlici olja in čebulo ter rezine jajčevca popecite na obeh straneh. Začinite s soljo in poprom. Odcedite na kuhinjski brisači.
Pripravite oblogo
Pečico segrejte na 280 °C. Oljke, paradižnike in artičoke odcedite in narežite na majhne kose.
Razdelite testo na porcije
Testo razdelite na štiri porcije, oblikujte kroglice in jih pustite počivati ca. 1 uro. Vsako posebej na dobro pomokani površini raztegnite v obliko pice.
Obložite testo
Testo vsake pice premažite s paradižnikovo omako in obložite s pripravljeno zelenjavo. Posujte z veganskim posipom za testenine.
Specite pice
Temperaturo pečice znižajte na 250 °C in vsako pico pecite 5–8 minut.