Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganska napolitanska pica

dm drogerie markt d.o.o.

30. 6. 2025

Vegetarijanska pica z artičokami, olivami in rdečo čebulo na leseni deski

Pripravljeno v 40 Min.

Čas priprave: 15 Min.

Čas kuhanja/peke: 25 Min.

1192 kcal / obrok

vegansko

vegetarijansko

glavne jedi

Sestavine

za 4 obroki (4 pice)

Predtesto (biga) za pico:

  • 150 g dmBio pšenične bele moke

  • 100 ml hladne vode

  • 1 noževa konica dmBio pekovskega kvasa (dvojno pakiranje), 14 g

Glavno testo za pico:

  • 500 g dmBio pšenične bele moke

  • 345 ml hladne vode

  • 1 noževa konica dmBio pekovskega kvasa (dvojno pakiranje), 14 g

  • 20 g fino mlete morske soli

Obloga za pico:

  • 2 rdeči čebuli

  • 1 jajčevec

  • 2 jedilni žlici dmBio oljčnega olja

  • sol

  • sveže mleti črni poper

  • 180 g dmBio oljk kalamon v slanici, brez koščic

  • 180 g dmBio posušenih paradižnikov v olju

  • 180 g dmBio artičok v olju

  • 160 ml dmBio paradižnikove omake s papriko z žara

  • 80 g dmBio veganskega posipa za testenine iz indijskih oreščkov in mandljev

Priprava

Testo za pico:

  1. Zmešajte sestavine

    Moko in vodo na hitro premešajte in pustite počivati 30 minut. Dodajte kvas in gnetite 10–15 minut, da dobite gladko testo.

  2. Testo pustite počivati

    Pripravljeno testo pustite počivati najmanj 24 ur pri sobni temperaturi v zaprti posodi.

  3. Dokončajte testo

    Po 24 urah v testo vmešajte 500 g moke, 345 ml hladne vode in kvas ter vse skupaj pregnetite. Dodajte sol in testo gnetite še 10–15 minut. Oblikujte hlebček in ga pustite vzhajati ca. 1 uro.

Za oblogo:

  1. Narežite zelenjavo in jo specite

    Čebulo olupite in jo narežite na tanke rezine. Jajčevce operite, jim odrežite konce in jih prečno narežite na ca. ½ cm debele rezine. V ponvi segrejte 2 jedilni žlici olja in čebulo ter rezine jajčevca popecite na obeh straneh. Začinite s soljo in poprom. Odcedite na kuhinjski brisači.

  2. Pripravite oblogo

    Pečico segrejte na 280 °C. Oljke, paradižnike in artičoke odcedite in narežite na majhne kose.

  3. Razdelite testo na porcije

    Testo razdelite na štiri porcije, oblikujte kroglice in jih pustite počivati ca. 1 uro. Vsako posebej na dobro pomokani površini raztegnite v obliko pice.

  4. Obložite testo

    Testo vsake pice premažite s paradižnikovo omako in obložite s pripravljeno zelenjavo. Posujte z veganskim posipom za testenine.

  5. Specite pice

    Temperaturo pečice znižajte na 250 °C in vsako pico pecite 5–8 minut.

Ustrezne kategorije izdelkov