Veganska spomladanska pica z rdečo čebulo
dm drogerie markt d.o.o.
30. 6. 2025
Pripravljeno v 68 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 48 Min.
1113 kcal / obrok
glavne jedi
•
vegansko
Sestavine
za 4 obroki (4 pice)
Za testo:
500 g dmBio namenske moke za pico
1 zavitek dmBio pekovskega kvasa (dvojno pakiranje, 14 g)
280 ml mlačne vode
4 jedilne žlice dmBio ektra deviškega oljčnega olja
½ čajne žličke soli
Za oblogo:
500 g zelenih špargljev
2 rdeči čebuli
125 g redkvic
100 g rukole
3 stroki česna
8 jedilnih žlic dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
120 g dmBio omake pesto s sušenim paradižnikom
sol
sveže mleti poper
135 g dmBio namaza z indijskimi oreščki
Priprava
Testo za pico
Pripravite testo
V skledo dajte moko. Vodo zmešajte s kvasom in jo vmešajte v moko. Prilijte oljčno olje, dodajte sol in gnetite ca. 10 minut, da dobite gladko testo.
Pustite ga počivati
Testo dajte v skledo in ga ca. 1 uro pokritega pustite počivati na toplem mestu.
Razdelite ga na porcije
Testo za pico gnetite še ca. 5 minut in ga razdelite na štiri dele. Pečico segrejte na 250 °C (zgornje in spodnje gretje).
Obloga
Pripravite zelenjavo
Šparglje očistite in operite ter jim odrežite olesenele konce. Olupite čebulo in jo narežite na trakove. Redkvice očistite, operite in narežite na tanke rezine. Očistite, operite in osušite rukolo.
Pripravite česnovo olje
Česen olupite, stisnite in zmešajte z oljčnim oljem.
Oblikujte pice
Na dobro pomokani površini vsak del testa z rokami oblikujte v pico.
Dokončajte
Obložite pice
Vsako testo namažite s pestom in po vrhu naložite čebulo, šparglje in redkvice. Pice premažite z namazom z indijskimi oreščki.
Začinite pice
Pice pokapljajte z oljem in jih začinite s soljo in poprom.
Specite pice
Vsako posebej pecite ca. 10–12 minut.