Veganska pica z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2024
Pripravljeno v 70 Min.
Čas priprave: 55 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
Sestavine
za 8 obrokov (porcij)
za vegansko pico z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
100 g dmBio pšenične črne moke
200 g dmBio mandljeve moke
100 g dmBio lanene moke
1 zavitek dmBio pekovskega kvasa
50 g dmBio koruznega škroba
1 čajna žlička soli
ca. 10 jedilnih žlic dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
2 olupljena in sesekljana stroka česna
1 jedilna žlica dmBio paradižnikove kaše
200 ml dmBio pasiranih paradižnikov
dmBio sveže mleti črni poper
dmBio zeliščna morska sol
ca. 300 g cvetače
ca. 100 g mlade špinače
1–2 drobno sesekljana stroka čilija
sveža bazilika za okras
Priprava
veganske pice z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
korak
Vse vrste moke zmešajte s kvasom, koruznim škrobom, soljo in 280 ml mlačne vode, da dobite gladko testo.
korak
Medtem ko testo vzhaja, v ponvi segrejte 5 jedilnih žlic oljčnega olja, popecite česen, da bo zlatorjav, in umešajte paradižnikovo kašo. Prelijte s pasiranimi paradižniki in ca. 1 minuto kuhajte na nizki temperaturi. Nato ponev odstavite in začinite s soljo in poprom.
korak
Cvetačo ca. 3 minute blanširajte v slanem kropu, nato odlijte tekočino. Prelijte jo z mrzlo vodo ter dobro odcedite.
korak
Pečico segrejte na 220 stopinj (ali ventilacijsko pečico na 200 stopinj).
korak
Testo razdelite na 8 enakih delov. Vsakega posebej okroglo razvaljajte na pomokani površini (ca. ø 10 cm), ga položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite s paradižnikovo omako ter obložite s špinačo in cvetačo. Začinite s soljo in poprom in na srednjem nivoju pecite 10–15 minut.
korak
Ko je pica pečena, jo pokapajte s preostalim oljčnim oljem in okrasite s čilijem in svežo baziliko.


