Solata iz kvinoje in čičerike v kozarcu
Od Ana Žontar Kristanc
5. 9. 2023

Pripravljeno v 30 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
Sestavine
za 2 obroka
Za solato iz kvinoje in čičerike potrebujete:
40 g dmBio bele kvinoje
1/3 kumare
1 pečena vložena paprika
4 žlice dmBio čičerike v slanici, sterilizirane
1/2 rdeče čebule ali dve mladi čebuli
4 žlice dmBio koruze v zrnju, sterilizirane
2–3 žlice dmBio naravno motnega jabolčnega kisa s 5 % kisline – po okusu
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 – 1 čajne žličke dmBio omake pesto s sušenim paradižnikom
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke suhega origana (ali svežega peteršilja)
Po želji dodajte 1–2 žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja.
Priprava
Solata iz kvinoje in čičerike v kozarcu pripravite po naslednjih korakih:
korak
Kvinojo skuhajte v slanem kropu. Ko je kuhana, jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Začinite s kisom, origanom, česnom, pestom in sladko papriko. Po okusu dosolite.
korak
Narežite čebulo, pečeno papriko in kumaro.
korak
V kozarec dajte kumaro, čebulo, papriko, kvinojo in nato koruzo, zmešano s čičeriko. Zatesnite in postavite v hladilnik, kjer lahko solato hranite vsaj 2–3 dni.
korak
Solato servirajte v skledi in jo dodatno začinite po okusu.