Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Solata iz kvinoje in čičerike v kozarcu

Od Ana Žontar Kristanc

5. 9. 2023

Solata iz kvinoje in čičerke v kozarcu

Pripravljeno v 30 Min.

Čas priprave: 15 Min.

Čas kuhanja/peke: 15 Min.

Sestavine

za 2 obroka

Za solato iz kvinoje in čičerike potrebujete:

  • 40 g dmBio bele kvinoje

  • 1/3 kumare

  • 1 pečena vložena paprika

  • 4 žlice dmBio čičerike v slanici, sterilizirane

  • 1/2 rdeče čebule ali dve mladi čebuli

  • 4 žlice dmBio koruze v zrnju, sterilizirane

  • 2–3 žlice dmBio naravno motnega jabolčnega kisa s 5 % kisline – po okusu

  • 1/2 čajne žličke česna v prahu

  • 1/2 – 1 čajne žličke dmBio omake pesto s sušenim paradižnikom

  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu

  • 1/2 čajne žličke suhega origana (ali svežega peteršilja)

  • Po želji dodajte 1–2 žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja.

Priprava

Solata iz kvinoje in čičerike v kozarcu pripravite po naslednjih korakih:

  1. korak

    Kvinojo skuhajte v slanem kropu. Ko je kuhana, jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Začinite s kisom, origanom, česnom, pestom in sladko papriko. Po okusu dosolite.

  2. korak

    Narežite čebulo, pečeno papriko in kumaro.

  3. korak

    V kozarec dajte kumaro, čebulo, papriko, kvinojo in nato koruzo, zmešano s čičeriko. Zatesnite in postavite v hladilnik, kjer lahko solato hranite vsaj 2–3 dni.

  4. korak

    Solato servirajte v skledi in jo dodatno začinite po okusu.

  1. slika 1
  2. slika 2
  3. slika 3

Ana Žontar Kristanc