Veganska kaša z mangom in jagodami
dm drogerie markt d.o.o.
2. 7. 2024
Pripravljeno v 20 Min.
zajtrk
•
hitro in preprosto
•
vegansko
Sestavine
za 4 obroki
vegansko kašo z mangom in jagodami
400-450 ml dmBio mandljevega ali sojinega napitka
150 g dmBio polnozrnatih žitnih kosmičev za kašo
1 žlica dmBio sončničnega olja
Sezonsko sadje, na primer: 2 banani, 1 jabolko, 8 jagod in 1 mango
3 žlice dmBio rjavega trsnega sladkorja
Priprava
veganske kaše z mangom in jagodami
korak
Rahlo segrejte rastlinski napitek in ob stalnem mešanju vanj stresite kašo. Pri nizki temperaturi kuhajte približno 5 minut in medtem neprestano mešajte.
korak
V ponvi segrejte olje. Banane, jabolko in mango na srednji do visoki temperaturi z vseh strani pražite približno 1 minuto.
korak
Nato ponev odstavite z ognja, sadje potresite s sladkorjem in ponev dvakrat pretresite.
korak
Kašo razdelite v sklede, dodajte karamelizirano sadje in okrasite z jagodami.