Fritata s sladkim krompirjem

Sestavine za 2 porciji:
- 1,5 sladkega krompirja
- 1 jedilna žlica oljčnega olja in malo olja, da na koncu poškropite
- 1 vejica rožmarina
- 1/2 rdeče čebule, narezane na kolobarje
- 1 strok česna
- 3 jajca
- 50 ml riževega napitka
- sol, poper
- 1 prgišče bučnih semen
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj.
- Sladki krompir narežite na kocke, porazdelite po pekaču in poškropite z oljčnim oljem.
- Potrgajte rožmarinove igličaste liste, jih na drobno nasekljajte in potresite po sladkem krompirju. Za 20 minut ga postavite v pečico.
- Po krompirju potresite čebulo in česen ter pekač v pečico postavite še za 10 minut.
- V skledi stepite jajca in rižev napitek ter dodajte sol in poper.
- Dobro segrejte oljčno olje. Mešanico sladkega krompirja in čebule dajte v ponev in jo enakomero razporedite. Nato dodajte jajčno mešanico in pecite na srednjem ognju. Jajca naj se rahlo zgostijo.
- Ko je zgornji del fritate skoraj trd, jo posujte z bučnimi semeni ter ponev za 10 minut postavite v pečico.
Predlog izdelkov:
- dmBio bio naravno motno ekstra deviško oljčno olje
- dmBio bio rižev napitek
- dmBio bio bučna semena
- dmBio bio celi črni poper
Konec seznama