Veganski prigrizek z mlečno kremo

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2024

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 30 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 10 Min.
270 kcal / obrok
praznično
•
sladice
•
vegansko
•
vegetarijansko
Sestavine
za 14 obrokov (14 kosov)
Za testo:
80 g dmBio temne čokolade
3 jedilne žlice dmBio jedilnega rafiniranega kokosovega olja
250 ml dmBio sojinega napitka
1 jedilno žlico dmBio riževega kisa
50 ml dmBio sončničnega olja
200 g dmBio pšenične bele moke
80 g dmBio surovega trsnega sladkorja
4 jedilne žlice dmBio kakavovega prahu
4 jedilne žlice dmBio koruznega škroba
2 čajni žlički dmBio pecilnega praška z vinskim kamnom
Za kremo:
3 jedilne žlice dmBio vaniljevega pudinga
250 ml dmBio sojinega napitka
1 vrečko dmBio rastlinskega želirnega sredstva
100 ml dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje
2 jedilni žlici dmBio limoninega soka
70 g dmBio surovega trsnega sladkorja
400 g dmBio namaza iz indijskih oreščkov (alternativa svežemu siru)
Priprava
veganskega prigrizka z mlečno kremo
korak
Čokolado s kokosovim oljem raztopite v vodni kopeli.
korak
Vmešajte sojin napitek, rižev kis in olje. Dodajte moko, surovi trsni sladkor, kakavov prah, koruzni škrob in pecilni prašek ter stepite kremasto testo.
korak
Ventilacijsko pečico segrejte na 175 °C.
korak
Testo vlijte na pekač, obložen s papirjem za peko in ga zgladite. V segreti pečici ga pecite 8–10 minut.
korak
Za kremo zmešajte vaniljev puding v prahu in 50 ml sojinega napitka.
korak
Preostali sojin napitek segrejte in vanj vmešajte pripravljen vaniljev puding. Na kratko pogrejte.
korak
Želirno sredstvo po navodilih na embalaži zmešajte s sojinim pripravkom in ga vmešajte v puding. Odstavite s štedilnika. Potem vmešajte limonin sok, surovi trsni sladkor in namaz iz indijskih oreščkov.
korak
Pečeno testo razpolovite in eno polovico namažite s kremo. Pokrijte z drugo polovico in za 20 minut postavite v zamrzovalnik. Nato narežite na kose. Če želite postreči pecivo, ki bo nižje, enostavno uporabite večji pekač.