Veganski rezanci z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in omako iz kolerabe
dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2024
brez glutena
•
vegansko
•
glavne jedi
Sestavine
za 2 obroka (porciji)
za veganske rezance z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
150 g dmBio sušenih testenin svedrčkov iz rdeče leče
1 srednje velika koleraba
½ šopka kopra
150 g dmBio indijskih oreščkov (prej jih namočite v vodo, da se zmehčajo)
100 ml dmBio zrnate jušne osnove
50 ml vode
sol/poper
Priprava
veganskih rezancev z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
korak
Indijske oreščke čez noč pustite namočene, da se zmehčajo, ali pa jih prelijte z vročo vodo in pustite stati najmanj 10 minut. Nato jih dobro sperite.
korak
Indijske oreščke, koper, jušno osnovo, vodo, sol in poper v posodi kuhinjskega robota mešajte tako dolgo, da dobite kremno konsistenco. Po potrebi lahko dodate malo tekočine (vode ali jušne osnove).
korak
Kolerabo narežite na enako velike rezine in jo ca. 10 minut blanširajte ali kuhajte na pari, da bo mehka, a še vedno kuhana na ugriz.
korak
Medtem zavrite vodo za lečine testenine in jih po navodilih na embalaži kuhajte ca. 6–8 minut.
korak
Kolerabo narežite na majhne kocke in jo zmešajte z omako iz indijskih oreščkov in kopra.
korak
Kuhane testenine odcedite in jih postrezite z omako. Za okras lahko uporabite nekaj vejic kopra.