Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski rezanci z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in omako iz kolerabe

dm drogerie markt d.o.o.

23. 12. 2024

brez glutena

vegansko

glavne jedi

Sestavine

za 2 obroka (porciji)

za veganske rezance z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

  • 150 g dmBio sušenih testenin svedrčkov iz rdeče leče

  • 1 srednje velika koleraba

  • ½ šopka kopra

  • 150 g dmBio indijskih oreščkov (prej jih namočite v vodo, da se zmehčajo)

  • 100 ml dmBio zrnate jušne osnove

  • 50 ml vode

  • sol/poper

Priprava

veganskih rezancev z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

  1. korak

    Indijske oreščke čez noč pustite namočene, da se zmehčajo, ali pa jih prelijte z vročo vodo in pustite stati najmanj 10 minut. Nato jih dobro sperite.

  2. korak

    Indijske oreščke, koper, jušno osnovo, vodo, sol in poper v posodi kuhinjskega robota mešajte tako dolgo, da dobite kremno konsistenco. Po potrebi lahko dodate malo tekočine (vode ali jušne osnove).

  3. korak

    Kolerabo narežite na enako velike rezine in jo ca. 10 minut blanširajte ali kuhajte na pari, da bo mehka, a še vedno kuhana na ugriz.

  4. korak

    Medtem zavrite vodo za lečine testenine in jih po navodilih na embalaži kuhajte ca. 6–8 minut.

  5. korak

    Kolerabo narežite na majhne kocke in jo zmešajte z omako iz indijskih oreščkov in kopra.

  6. korak

    Kuhane testenine odcedite in jih postrezite z omako. Za okras lahko uporabite nekaj vejic kopra.

Ustrezne kategorije izdelkov