BRIN (Juniperus)

dm drogerie markt d.o.o.
Čas branja 1 Min.
•
20. 10. 2022

Ne izboljšuje le okusa
Brin spada v skupino borovcev. Njegove veje so včasih imenovali „kadilo severa“, saj naj bi kadilo odganjalo zle duhove. Danes uporabljamo predvsem temno modre storžke navadnega brina, imenovane tudi brinove jagode, ki je razširjen po srednji Evropi. Brinove jagode je ena izmed redkih začimb, ki uspeva v zmernem in hladnem podnebju. Izjemno so priljubljene v alpski kuhinji. Njihov sveži gozdni vonj jedem in čaju daje limonino-saden okus. Izjemno so priljubljene v alpski kuhinji. Njihov sveži gozdni vonj jedem in čaju daje limonino-saden okus, zanimiv pa je tudi za izdelavo dodatkov za kopel, masažna olja in mila.
Nasvet: Brina ne nabiramo ga sami, kajti navadni brin lahko hitro zamešamo s strupenimi vrstami.








