Baskovski Cheesecake (San Sebastian Cheesecake)
dm drogerie markt d.o.o.
2. 7. 2024
Pripravljeno v 2 Ura
Čas priprave: 60 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
sladice
•
torte
Sestavine
za 12 obrokov (1 torta)
za Baskovski Cheesecake
500 g dmBio pšenične moke tipa 550
5 jajc velikosti M
300 g dmBio surovega trsnega sladkorja
1 kg kremnega sira
1 ščepec soli
1 žlica dmBio mlete bourbonske vanilje
200 ml sladke smetane
Pekač s premerom 22 cm
Priprava
za Baskovski Cheesecake
korak
Pečico s funkcijo zgornjega in spodnjega gretja segrejte na 200 °C. Dno pekača obložite s papirjem za peko.
korak
V posodo presejte moko. Jajca in sladkor stepajte v ločeni posodi približno dve minuti, dokler ne nastane penasta masa.
korak
Postopoma vmešajte kremni sir, da dobite gladko maso, v katero primešajte še vaniljo in sladko smetano.
korak
V maso na rahlo vmešajte predhodno presejano moko.
korak
Maso vlijte v pekač in pecite na srednji rešetki 60 min.
korak
Po želji postrezite z jagodami ali smetano.