Paradižnikova enolončnica z lečo, ohrovtom in kurkumo
Dobra novica: Paradižnikovo enolončnico z lečo, ohrovtom in kurkumo pripravimo zelo hitro. Leča je odličen vir beljakovin in energije ter hitro nasiti.
Sestavine za 2 porciji:
- 250 g rdeče leče
- 400 g olupljenih paradižnikov (svežih ali iz konzerve)
- 4 ohrovtovih listov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 jedilna žlica kokosovega olja
- 2 čajna žlička kurkume
- 400 ml jušne osnove
- svež peteršilj
Priprava:
- Paradižnikom odstranite zunanji olupek.
- Na grobo narežite ohrovtove liste.
- Na drobno nasekljajte čebulo in strok česna.
- V loncu segrejte kokosovo olje in podušite čebulo, česen in rdečo lečo.
- Zalijte z jušno osnovo.
- Dodajte 2 čajni žlički kurkume in paradižnike.
- Dodajte ohrovtove liste in kuhajte 10 minut.
- Začinite s soljo, poprom ini peteršiljem.
Predlog izdelkov:
- dmBio bio rdeča leča
- dmBio bio koščki paradižnika v lastnem soku
- dmBio bio kokosovo olje, nativ
- dmBio bio jušna osnova
- kurkuma
Konec seznama


