Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Paradižnikova enolončnica z lečo, ohrovtom in kurkumo

Dobra novica: Paradižnikovo enolončnico z lečo, ohrovtom in kurkumo pripravimo zelo hitro. Leča je odličen vir beljakovin in energije ter hitro nasiti.

Paradižnikova enolončnica z lečo, ohrovtom in kurkumo

Sestavine za 2 porciji:

  • 250 g rdeče leče
  • 400 g olupljenih paradižnikov (svežih ali iz konzerve)
  • 4 ohrovtovih listov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 2 čajna žlička kurkume
  • 400 ml jušne osnove
  • svež peteršilj

Priprava:

  1. Paradižnikom odstranite zunanji olupek.
  2. Na grobo narežite ohrovtove liste.
  3. Na drobno nasekljajte čebulo in strok česna.
  4. V loncu segrejte kokosovo olje in podušite čebulo, česen in rdečo lečo.
  5. Zalijte z jušno osnovo.
  6. Dodajte 2 čajni žlički kurkume in paradižnike.
  7. Dodajte ohrovtove liste in kuhajte 10 minut.
  8. Začinite s soljo, poprom ini peteršiljem.

Predlog izdelkov:

  • dmBio bio rdeča leča
  • dmBio bio koščki paradižnika v lastnem soku
  • dmBio bio kokosovo olje, nativ
  • dmBio bio jušna osnova
  • kurkuma

Konec seznama