Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Pesto z divjimi zelišči in orehi

Ena izmed najslastnejših možnosti za uporabo zelišč je priprava pesta. Mladi, aromatični listki, ki jih zmešamo z zemeljsko noto orehov in jim dodamo malo oljčnega olja, so pravo doživetje okusov. Pesto je odlična izbira za malico, poda pa se tudi k rezancem, solatam ali hrustljavo zapečenemu kruhu.

Pesto z divjimi zelišči in orehi

Sestavine:

  • 60 g dmBio orehovih jedrc
  • 120 g zelišč (npr. navadne zvezdice, mladih regratovih listov, kopriv, špinače in peteršilja)
  • 100 ml dmBio sončničnega olja
  • 1 strok česna
  • 1,5 čajne žličke soli, lahko tudi dmBio zeliščne soli
  • pol čajne žličke sveže mletega popra
  • sok polovice limone

Priprava:

  1. Zelišča dobro operite in jih na grobo nasekljajte.
  2. V mešalniku na drobno zmeljite orehe in česen, nato pa dodajte zelišča in ostale sestavine. Mešajte do želene gostote.
  3. Izboljšajte okus s soljo, poprom in limoninim sokom. Hranite v hladilniku in porabite v roku enega tedna.

NASVET: Pesto lahko tudi zamrznete. Prelijte ga npr. v model za ledene kocke. Tako ga boste lahko naenkrat odtajali le toliko, kot ga potrebujete.

Konec seznama