Poletna solata z njoki in zelenjavo
dm drogerie markt d.o.o.
1. 7. 2024
Pripravljeno v 40 Min.
vegansko
•
vegetarijansko
•
priloge
•
preprosto in ugodno
•
hitro in preprosto
•
glavne jedi
Sestavine
za 4 obroki
za ponev z njoki
1 strok česna
1 srednje velika čebula
1 šop bio korenja
2 manjši bučki, 350 g
2 žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
2 pakiranji dmBio krompirjevih njokov
sol
1 kozarec dmBio artičok s sicilijansko limono
črni poper, mleti
nadomestek mocarele (po okusu)
za pesto
zelenje bio korenja
5 žlic dmBio bučnih semen
2 stroka česna
150 ml dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
60 g dmBio veganskega posipa za testenine iz indijskih oreščkov in mandljev
črni poper, mleti
dmBio zeliščna morska sol
Če ste časovno omejeni, je dmBio pesto omaka odlična alternativa 😍🤗
Priprava
pesta
korak
Zelenje korenčka operite, nasekljajte, prelijte z vrelo vodo in nato ohladite v ledeni vodi. Bučna semena na suhi ponvi rahlo popražite. Česen olupite in nasekljajte. Vse skupaj zmešajte v mešalniku. Dodajte oljčno olje in veganski posip za testenine, nato pa začinite s poprom in soljo.
ponev z njoki
korak
Česen in čebulo olupite in drobno nasekljajte. Korenje olupite, prepolovite in narežite na rezine. Bučke prepolovite in narežite na majhne kocke. Segrejte olje in zelenjavo na kratko prepražite.
korak
Njoke skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži in jih odcedite. Artičoke in mocarelo narežite na majhne koščke. Artičoke, zelenjavo, mocarelo in njoke zmešajte s pestom ter začinite s soljo in poprom po okusu. Postrezite lahko kot okusno toplo jed ali hladno solato.