Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Poletna solata z njoki in zelenjavo

dm drogerie markt d.o.o.

1. 7. 2024

Poletna solata z njoki in zelenjavo

Pripravljeno v 40 Min.

vegansko

vegetarijansko

priloge

preprosto in ugodno

hitro in preprosto

glavne jedi

Sestavine

za 4 obroki

za ponev z njoki

  • 1 strok česna

  • 1 srednje velika čebula

  • 1 šop bio korenja

  • 2 manjši bučki, 350 g

  • 2 žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja

  • 2 pakiranji dmBio krompirjevih njokov

  • sol

  • 1 kozarec dmBio artičok s sicilijansko limono

  • črni poper, mleti

  • nadomestek mocarele (po okusu)

za pesto

  • zelenje bio korenja

  • 5 žlic dmBio bučnih semen

  • 2 stroka česna

  • 150 ml dmBio ekstra deviškega oljčnega olja

  • 60 g dmBio veganskega posipa za testenine iz indijskih oreščkov in mandljev

  • črni poper, mleti

  • dmBio zeliščna morska sol

  • Če ste časovno omejeni, je dmBio pesto omaka odlična alternativa 😍🤗

Priprava

pesta

  1. korak

    Zelenje korenčka operite, nasekljajte, prelijte z vrelo vodo in nato ohladite v ledeni vodi. Bučna semena na suhi ponvi rahlo popražite. Česen olupite in nasekljajte. Vse skupaj zmešajte v mešalniku. Dodajte oljčno olje in veganski posip za testenine, nato pa začinite s poprom in soljo.

ponev z njoki

  1. korak

    Česen in čebulo olupite in drobno nasekljajte. Korenje olupite, prepolovite in narežite na rezine. Bučke prepolovite in narežite na majhne kocke. Segrejte olje in zelenjavo na kratko prepražite.

  2. korak

    Njoke skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži in jih odcedite. Artičoke in mocarelo narežite na majhne koščke. Artičoke, zelenjavo, mocarelo in njoke zmešajte s pestom ter začinite s soljo in poprom po okusu. Postrezite lahko kot okusno toplo jed ali hladno solato.