Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Snežak iz sladkornih penic v vroči čokoladi

dm drogerie markt d.o.o.

31. 10. 2023

Snežak iz sladkornih penic v vroči čokoladi  slika

Pripravljeno v 15 Min.

Čas kuhanja/peke: 15 Min.

božič

kava, čaj in topli napitki

Sestavine

za 4 obroki

za 4 snežake iz sladkornih penic v vroči čokoladi

  • 1 l mleka

  • 100 g čokolade

  • 1 jedilna žlica sladkorja

  • 12 sladkornih penic

  • slane palčke

  • koščki sušene papaje

Priprava

4 snežakov v vroči čokoladi

  1. korak

    Slane palčke prelomite na polovico in z njih previdno odstranite grobe delce soli.

  2. korak

    Sladkorne penice razporedite v vrsto po tri. Po dve in dve penici s polovicami slanih palčk pritrdite eno na drugo. Nato iz preostalih polovic snežaku pritrdite noge in roke. Pomagate si lahko tako, da z nabodali v penice predhodno naredite luknje.

  3. korak

    Za snežakov »korenčkast« nos narežite koščke papaje in jih pritrdite na snežaka.

  4. korak

    Stopite nekaj čokolade in s pomočjo vrečke za dekoriranje ali zobotrebca snežaku narišite obraz in gumbe.

  5. korak

    V lonec nalijte mleko in ga zavrite. Odstavite ga s štedilnika, vanj nalomite čokolado in dodajte preostanek čokolade, ki ste jo uporabili za snežakov obraz in gumbe. Dodajte sladkor in maso enakomerno premešajte.

  6. korak

    Vročo čokolado nalijte v skodelice in nanje previdno položite snežaka. Postrezite takoj.

Konec seznama