Snežak iz sladkornih penic v vroči čokoladi
dm drogerie markt d.o.o.
31. 10. 2023
Pripravljeno v 15 Min.
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
božič
•
kava, čaj in topli napitki
Sestavine
za 4 obroki
za 4 snežake iz sladkornih penic v vroči čokoladi
1 l mleka
100 g čokolade
1 jedilna žlica sladkorja
12 sladkornih penic
slane palčke
koščki sušene papaje
Priprava
4 snežakov v vroči čokoladi
korak
Slane palčke prelomite na polovico in z njih previdno odstranite grobe delce soli.
korak
Sladkorne penice razporedite v vrsto po tri. Po dve in dve penici s polovicami slanih palčk pritrdite eno na drugo. Nato iz preostalih polovic snežaku pritrdite noge in roke. Pomagate si lahko tako, da z nabodali v penice predhodno naredite luknje.
korak
Za snežakov »korenčkast« nos narežite koščke papaje in jih pritrdite na snežaka.
korak
Stopite nekaj čokolade in s pomočjo vrečke za dekoriranje ali zobotrebca snežaku narišite obraz in gumbe.
korak
V lonec nalijte mleko in ga zavrite. Odstavite ga s štedilnika, vanj nalomite čokolado in dodajte preostanek čokolade, ki ste jo uporabili za snežakov obraz in gumbe. Dodajte sladkor in maso enakomerno premešajte.
korak
Vročo čokolado nalijte v skodelice in nanje previdno položite snežaka. Postrezite takoj.
Konec seznama