Veganska omaka na bolonjski način

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2024

Pripravljeno v 35 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
664 kcal / obrok
glavne jedi
•
vegansko
•
hitro in preprosto
•
vegetarijansko
•
omake in pomake
Sestavine
za 4 obroki (2788 kJ)
Veganska omaka na bolonjski način
1 čebula
2 stroka česna
1 korenje
1 steblo listne zelene
1 jedilna žlica dmBio oljčnega olja – mešanica rafiniranega oljčnega olja in deviškega oljčnega olja
125 g dmBio rdeče leče
2 jedilni žlici dmBio paradižnikove kaše
400 g dmBio koščkov paradižnika v lastnem soku
100 ml dmBio paradižnikove omake
2 jedilni žlici dmBio nerafiniranega rjavega trsnega sladkorja
2 čajni žlički dmBio mešanice zelišč in začimb na italijanski način
sol
dmBio sveže mleti črni poper
1 jedilna žlica dmBio zrnate jušne osnove
200 ml vode
Testenine
350 g dmBio testenin (npr. šagetov)
sol
80 g dmBio veganskega posipa za testenine
Priprava
veganskih špagetov z omako na bolonjski način
korak
Čebulo olupite in nasekljajte.
korak
Česen olupite in nasekljajte.
korak
Korenje (po potrebi olupite), očistite stebelno zeleno, jo operite, olupite in narežite na koščke.
korak
Segrejte olje in prepražite čebulo in česen.
korak
Dodajte oprano lečo in vmešajte paradižnikovo kašo. Na hitro prepražite in dodajte koščke paradižnika. Začinite s paradižnikovo omako, sladkorjem, mešanico začimb, soljo in poprom.
korak
Zrnato jušno osnovo zmešajte z vodo in jo dodajte lečini omaki na bolonjski način. Pri srednji temperaturi kuhajte 15-20 minut.
korak
Testenine po navodilih na embalaži skuhajte v rahlo osoljeni vodi in jih na koncu odcedite.
korak
Testeninam dodajte omako na bolonjski način in jih postrezite z veganskim posipom za testenine.