Veganski zebra kolač

dm drogerie markt d.o.o.
5. 2. 2025

Pripravljeno v 50 Min.
Čas priprave: 10 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 40 Min.
380 kcal / obrok
brez glutena
•
brez laktoze
•
peciva
•
sladice
•
vegansko
•
vegetarijansko
Sestavine
za 12 obrokov (1 kolač)
Za pripravo kolača potrebujete
250 g dmBio surovega trsnega sladkorja
400 ml dmBio ovsenega napitka
180 ml dmBio hladno stiskanega sončničnega olja
1 ščepec dmBio mletega cejlonskega cimeta
500 g dmBio pšenične moke tipa 550 (ali dmBio pirine moke tipa 630)
2 žlici dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna
3 žlice dmBio kakavovega prahu
pekač premera 24 cm
Priprava
veganskega zebra kolača
korak
Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje) ali 160 °C (ventilacija).
korak
Z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom penasto umešajte sladkor, ovseni napitek, olje in cimet. Stepajte toliko časa, da se sladkor raztopi.
korak
Moko presejte in jo skupaj s pecilnim praškom vmešajte v tekoče sestavine. Maso razdelite na dva dela in v eno polovico vmešajte kakav v prahu.
korak
Pekač obložite s papirjem za peko. Svetlo in temno maso z žlico izmenično dodajajte v sredino pekača, dokler ne porabite celotne mase.
korak
Kolač pecite 40 minut na srednji rešetki.