Brezglutenske božične kroglice
Od Eva Fischer
3. 11. 2023
brez glutena
•
piškoti
Sestavine
za 30 kroglic
70 g sesekljanih lešnikov
250 g celih lešnikov za maso
5 jedilnih žlic riževega sirupa
3 jedilne žlice sirupa iz kokosovih cvetov
6 izkoščičenih datljev dmBio
5 jedilnih žlic kakavovega prahu dmBio
1 ščepec vanilje v prahu dmBio
5 jedilni žlic mandljevega napitka
1 ščepec soli
2 jedilni žlici kokosovega olja dmBio
30 g celih lešnikov dmBio
Priprava
brezglutenskih božičnih kroglic
korak
70 g celih lešnikov sesekljajte v kuhinjskem robotu in jih enakomerno potresite po krožniku. Nato 250 g celih lešnikov na drobno sesekljajte v kuhinjskem robotu, dodajte rižev sirup, sirup iz kokosovih cvetov, datlje, kakav, vaniljo v prahu, mandljev napitek, sol in kokosovo olje ter zmešajte, da dobite kremo.
korak
Najbolje bo, če maso za 1–2 uri postavite v hladilnik, saj jo boste posledično lažje oblikovali. Če nimate časa, lahko takoj oblikujete majhne kroglice. V vsako kroglico dajte cel lešnik, nato pa maso spet oblikujte v kroglico.
korak
Kroglice povaljajte v sesekljanih lešnikih in postrezite. Nasvet: Kroglice shranite v hladilniku, kjer bodo zdržale vsaj teden dni.
Konec seznama

