Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Brezglutenske božične kroglice

Od Eva Fischer

3. 11. 2023

Brezglutenske božične kroglice

brez glutena

piškoti

Sestavine

za 30 kroglic

  • 70 g sesekljanih lešnikov

  • 250 g celih lešnikov za maso

  • 5 jedilnih žlic riževega sirupa

  • 3 jedilne žlice sirupa iz kokosovih cvetov

  • 6 izkoščičenih datljev dmBio

  • 5 jedilnih žlic kakavovega prahu dmBio

  • 1 ščepec vanilje v prahu dmBio

  • 5 jedilni žlic mandljevega napitka

  • 1 ščepec soli

  • 2 jedilni žlici kokosovega olja dmBio

  • 30 g celih lešnikov dmBio

Priprava

brezglutenskih božičnih kroglic

  1. korak

    70 g celih lešnikov sesekljajte v kuhinjskem robotu in jih enakomerno potresite po krožniku. Nato 250 g celih lešnikov na drobno sesekljajte v kuhinjskem robotu, dodajte rižev sirup, sirup iz kokosovih cvetov, datlje, kakav, vaniljo v prahu, mandljev napitek, sol in kokosovo olje ter zmešajte, da dobite kremo.

  2. korak

    Najbolje bo, če maso za 1–2 uri postavite v hladilnik, saj jo boste posledično lažje oblikovali. Če nimate časa, lahko takoj oblikujete majhne kroglice. V vsako kroglico dajte cel lešnik, nato pa maso spet oblikujte v kroglico.

  3. korak

    Kroglice povaljajte v sesekljanih lešnikih in postrezite. Nasvet: Kroglice shranite v hladilniku, kjer bodo zdržale vsaj teden dni.

Konec seznama