Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganske empanade

dm drogerie markt d.o.o.

23. 12. 2024

Pripravljeno v 2 Ura

fingerfood

vegansko

vegetarijansko

predjedi

Sestavine

za 1 Obrok (ena porcija)

za veganske empanade

  • 600 g dmBio pirine moke

  • 4 jedilne žlice dmBio surovega trsnega sladkorja

  • 1 čajno žličko soli

  • 1 čajno žličko dmBio pecilnega praška

  • 200 g margarine

  • 60 ml dmBio riževega napitka

  • 30 g pora

  • 40 g zelene paprike

  • 150 g krompirja

  • 50 g dmBio sojinih kosmičev

  • 100 ml vroče vode

  • dmBio oljčno olje

  • ½ čajne žličke orientalske kumine

  • 1 ½ čajne žličke paprike v prahu

  • malo kumine

  • 1 čajna žlička česna v prahu

  • 1 ½ čajne žličke soli

  • 1 kozarec dmBio paradižnikove omake

  • ½ l dmBio sončničnega olja

Priprava

testa

  1. korak

    V skledi zmešajte 600 g dmBio pirine moke, 4 jedilne žlice dmBio surovega trsnega sladkorja,1 čajno žličko soli in 1 zvrhano čajno žličko dmBio pecilnega praška.

  2. korak

    Zmesi dodajte 200 g margarine in vse skupaj pregnetite.

  3. korak

    Dodajte 60 ml dmBio riževega napitka.

  4. korak

    Pregnetite, da nastane trdna masa.

  5. korak

    Testo zavijte v folijo za živila in ga postavite v hladilnik.

polnila

  1. korak

    30 g pora in 40 g zelene paprike narežite na koščke. Olupite 150 g krompirja in ga narežite na koščke.

  2. korak

    V skodelico dajte 50 g dmBio sojinih kosmičev in jih prelijte s 100 ml vroče vode.

  3. korak

    Koščke pora in paprike popecite na oljčnem olju.

  4. korak

    Dodajte na koščke narezan krompir.

  5. korak

    Zelenjavi dodajte ½ čajne žličke orientalske kumine, zmehčane dmBio sojine kosmiče, 1 ½ čajne žličke paprike v prahu, malo kumine, 1 čajno žličko česna v prahu, 1 ½ čajne žličke soli, 1 jedilna žlica dmBio paradižnikove omake in 2 jedilni žlici vroče vode.

  6. korak

    Premešajte.

  7. korak

    Mešanico dajte na krožnik.

veganskih empanad

  1. korak

    Testo vzemite iz hladilnika.

  2. korak

    Delovno površino pomokajte z dmBio pirino moko.

  3. korak

    Vzemite košček testa in z roko iz njega oblikujte majhen krog.

  4. korak

    Polnilo dajte na sredino kroga.

  5. korak

    Empanade zaprite in rob pritisnite z vilicami.

  6. korak

    Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

  7. korak

    Segrejte ½ l dmBio sončničnega olja in ocvrite empanade.

  8. korak

    Vzemite jih iz olja in dajte na kuhinjsko brisačko, da se olje odcedi.

  9. korak

    Pripravljene empanade po želji potresite z dmBio papriko.

  10. korak

    Postrezite s preostalo dmBio paradižnikovo omako.