Sami naredite čokolado lomljenko

dm drogerie markt d.o.o.
Čas branja 2 Min.
•
22. 8. 2025

Lahko jo podarite ali pa jo enostavno prinesete s seboj na praznično druženje – čokolada lomljenka, okrašena s pisanimi dodatki, bo zagotovo navdušila prav vse.
Potrebujete:
- ca. 600 g čokolade, več vrst (npr. dmBio polnomlečna čokolada, dmBio temna čokolada in dmBio bela čokolada s koščki mandljev)
- dodatki, kot so piškoti, oreščki, suho sadje ali pisan posip (dmBio liofilizirane rezine malin, dmBio liofilizirane rezine jagod, dmBio mandlji, dmBio luženi prigrizek iz pire ali dmBio pražene in soljene pistacije)
- Profissimo papir za peko v polah
- Profissimo nabodala iz bambusa
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio liofilizirane rezine jagod, 25 g; Cena: 2,95 €; Osnovna cena: 25 g (11,80 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,72 od 5 zvezdic pri 489 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio sušene brusnice, sladkane z zgoščenim jabolčnim sokom, naoljene, 100 g; Cena: 1,95 €; Osnovna cena: 100 g (1,95 € za 100 g); dm znamka grafika; 4,748 od 5 zvezdic pri 103 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno1,95 €100 g (1,95 € za 100 g)Dobavljivo
- Blagovna znamka: Profissimo; Ime izdelka: Papir za peko v polah, 30 kos; Cena: 1,25 €; Osnovna cena: 30 kos (4,17 € za 100 kos); dm znamka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 3,575 od 5 zvezdic pri 80 oceni; Razpoložljivost: Status zelen Dobavljivo, Status siv Izberite dm prodajalno
Konec seznama
Priprava:
- Pečico segrejte na 50 °C.
- Pekač obložite s papirjem za peko.
- Čokolado razporedite po pekaču.
- V pečici pustite približno 10 minut, da se čokolada stopi.
- Medtem pripravite dodatke.
- Na stopljeni čokoladi z leseno palčko ali vilicami ustvarite različne vzorce.
- Po čokoladi potresite želene dodatke in pustite, da se ohladi.
- Ko se čokolada strdi, jo nalomite na večje kose.
- Na koncu čokolado lomljenko le še praznično zapakirajte (npr. v lične kozarce za vlaganje).
Po praznikih lahko ostanke čokolade v obliki Miklavža ali čokoladnih oblivov uporabite za pripravo čokolade lomljenke.