Bao Bun – azijski soparjeni kruhki
dm drogerie markt d.o.o.
21. 2. 2025
Pripravljeno v 30 Min.
glavne jedi
•
vegansko
•
vegetarijansko
Sestavine
za 4 obroki (porcije)
Za kruhke
250 g dmBio pšenične bele moke
10 g dmBio pekovskega kvasa
10 g dmBio surovega trsnega sladkorja
25 g dmBio tekočega kokosa iz stisnjene kokosove sredice
10 g dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja
čajna žlička dmBio zeliščne morske soli
Za nadev
200 g dmBio dimljenega tofuja
1 čajna žlička dmBio koruznega škroba
1 jedilna žlica dmBio olja za cvrtje
2 korenčka
1 čajna žlička dmBio belega vinskega kisa
1 čajna žlička dmBio surovega trsnega sladkorja
1 noževa konica čilijevih kosmičev
1 čajna žlička dmBio sladko-kisle omake
2 jedilni žlici koriandrovih listov
Priprava
azijskih soparjenih kruhkov Bao Bun
korak
V večjo skledo presejte moko. Segrejte 100 ml vode skupaj s tekočim kokosom, oljem in soljo. Dodajte kvas in rjavi sladkor ter nato vse skupaj prilijte k moki. Z mešalnikom ali ročno gnetite približno 10 minut, dokler ne dobite gladkega testa. Oblikujte ga v hlebček, pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu približno 40 minut.
korak
Ko je testo vzhajano, ga prestavite na pomokano delovno površino in še enkrat na hitro pregnetite. Razvaljajte ga na debelino približno 5 mm.
korak
Z okroglim modelčkom izrežite kroge premera 8 cm.
korak
Robove premažite z oljem in oblikujte majhne žepke. Položite jih na pomokan pladenj in jih pustite pokrite počivati 20 minut.
korak
Medtem pripravite nadev in soparnik. Iz peki papirja izrežite majhne podstavke za testo. Vsak kruhek potrebuje majhen okrogel podstavek.
korak
Soparnik ali parno košaro segrejte na 100 °C in kruhke položite na papir za peko, tako da je med njimi približno 1 cm razmika. Soparite jih približno 15 minut.
korak
Tofu narežite na koščke in ga skupaj s koruznim škrobom dajte v zaprto posodo ali vrečko z zapiralom. Dobro pretresite, da se škrob enakomerno razporedi po tofuju. Nato ga 3–5 minut na vseh straneh pecite v vročem olju, da postane zlatorjav.
korak
Korenje olupite in narežite na tanke trakove. Marinirajte ga s kisom, sladkorjem in čilijevimi kosmiči. S tofujem, korenčkovimi trakovi, sladko-kislo omako in koriandrom napolnite še tople soparjene kruhke in postrezite.




