Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Cimetove rolice

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt d.o.o.

18. 10. 2024

Cimetove rolice

Pripravljeno v 3 Ura 25 Min.

Čas priprave: 3 Ura

Čas kuhanja/peke: 25 Min.

Sestavine

za testo:

  • 240 ml dmBio ovsenega napitka brez sladkorja

  • 500 g dmBio pšenične bele moke (+ 1 žlica za kvasni nastavek)

  • 90 g dmBio surovega trsnega sladkorja (+ 1 žlica za kvasni nastavek)

  • 1 paket dmBio suhega kvasa (7g)

  • 50 g rastlinske margarine ali masla

  • 1 paket dmBio vaniljevega sladkorja (8g)

  • 85 g bučnega pireja

za cimetov nadev:

  • 60 g dmBio nerafiniranega rjavega trsnega sladkorja

  • 1 žlica dmBio cimeta

  • 50 g margarine ali masla

  • 100 ml dmBio kokosovega mleka (iz pločevinke)

za glazuro:

  • 40 g sladkorja v prahu

  • 1 žlica dmBio ovsenega napitka brez sladkorja

Priprava

Postopek:

  1. korak

    Za kvasni nastavek: V stekleni kozici zmešajte topel ovseni napitek (ne sme biti vroče ali prehladno), sladkor, moko in kvas. Premešajte in pokrijte s krpo, nato pustite stati na toplem mestu 10 minut.

  2. korak

    V večji posodi zmešajte vse suhe sestavine in dodajte mokre (margarino segrejte, da se stopi). Dobro premešajte in začnite gnesti. Lahko ročno ali v mešalniku.

  3. korak

    Gnetite 2-4 minute. Testo ne sme biti lepljivo; če gnetete ročno, pomokajte delovno površino. Hlebček nato položite v namaščeno posodo, pokrijte s krpo ali prozorno folijo in pustite vzhajati na toplem mestu vsaj 1 uro.

  4. korak

    Medtem ko čakate, da testo vzhaja, pripravite še cimetov nadev. Naredite ga tako, da v manjši posodi zmešate cimet in sladkor.

  5. korak

    Testo razvaljajte, premažite s stopljeno margarino in posipajte z mešanico cimeta in sladkorja.

  6. korak

    Z rezalnikom za pico razrežite testo na približno 12 enakomernih trakov in jih zvijte v rolice.

  7. korak

    Rolice zložite v namaščen pekač, jih pokrijte s krpo in pustite vzhajati še 30 minut.

  8. korak

    Pred pečenjem v vmesne prostore rolic vlijte kokosovo mleko, saj bodo tako še bolj sočne in puhaste (ta korak lahko tudi izpustite).

  9. korak

    Cimetove rolice pecite do zlato zapečene barve, približno 25-28 minut, v ogreti pečici na 180 °C.

  10. korak

    Ko so pečene, počakajte, da se ohladijo, nato jih premažite s sladkorno glazuro. Pripravite jo tako, da zmešate sladkor in ovseni napitek.

Postopek priprave

  1. Sestavine za cimetove rolice
  2. Sestavine za cimetove rolice
  3. Testo za cimetove rolice
  4. Testo za cimetove rolice
  5. Razvaljano testo za cimetove rolice
  6. Testo z nadevom za cimetove rolice
  7. testo z nadevom za cimetove rolice
  8. Cimetove rolice pripravljene v pekaču
  9. Cimetove rolice
  10. Pečene cimetove rolice
  11. Pečena cimetove rolica na krožniku
  12. Cimetove rolica na krožniku