Cimetove rolice
dm drogerie markt d.o.o.
18. 10. 2024
Pripravljeno v 3 Ura 25 Min.
Čas priprave: 3 Ura
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
Sestavine
za testo:
240 ml dmBio ovsenega napitka brez sladkorja
500 g dmBio pšenične bele moke (+ 1 žlica za kvasni nastavek)
90 g dmBio surovega trsnega sladkorja (+ 1 žlica za kvasni nastavek)
1 paket dmBio suhega kvasa (7g)
50 g rastlinske margarine ali masla
1 paket dmBio vaniljevega sladkorja (8g)
85 g bučnega pireja
za cimetov nadev:
60 g dmBio nerafiniranega rjavega trsnega sladkorja
1 žlica dmBio cimeta
50 g margarine ali masla
100 ml dmBio kokosovega mleka (iz pločevinke)
za glazuro:
40 g sladkorja v prahu
1 žlica dmBio ovsenega napitka brez sladkorja
Priprava
Postopek:
korak
Za kvasni nastavek: V stekleni kozici zmešajte topel ovseni napitek (ne sme biti vroče ali prehladno), sladkor, moko in kvas. Premešajte in pokrijte s krpo, nato pustite stati na toplem mestu 10 minut.
korak
V večji posodi zmešajte vse suhe sestavine in dodajte mokre (margarino segrejte, da se stopi). Dobro premešajte in začnite gnesti. Lahko ročno ali v mešalniku.
korak
Gnetite 2-4 minute. Testo ne sme biti lepljivo; če gnetete ročno, pomokajte delovno površino. Hlebček nato položite v namaščeno posodo, pokrijte s krpo ali prozorno folijo in pustite vzhajati na toplem mestu vsaj 1 uro.
korak
Medtem ko čakate, da testo vzhaja, pripravite še cimetov nadev. Naredite ga tako, da v manjši posodi zmešate cimet in sladkor.
korak
Testo razvaljajte, premažite s stopljeno margarino in posipajte z mešanico cimeta in sladkorja.
korak
Z rezalnikom za pico razrežite testo na približno 12 enakomernih trakov in jih zvijte v rolice.
korak
Rolice zložite v namaščen pekač, jih pokrijte s krpo in pustite vzhajati še 30 minut.
korak
Pred pečenjem v vmesne prostore rolic vlijte kokosovo mleko, saj bodo tako še bolj sočne in puhaste (ta korak lahko tudi izpustite).
korak
Cimetove rolice pecite do zlato zapečene barve, približno 25-28 minut, v ogreti pečici na 180 °C.
korak
Ko so pečene, počakajte, da se ohladijo, nato jih premažite s sladkorno glazuro. Pripravite jo tako, da zmešate sladkor in ovseni napitek.