Recept za pripravo domače granole
Od Eve Fischer
2. 8. 2024

bovla
•
zajtrk
Sestavine
za granolino skledo
100 g dmBio ajde
40 g dmBio orehovih jedrc
40 g dmBio lešnikov
40 g dmBio ekspandirane kvinoje
40 g dmBio oluščenih sončničnih semen
½ žličke mletega janeža
1 žlička dmBio mletega cejlonskega cimeta
1 ščepec muškatnega oreščka
4 žlice dmBio cvetličnega medu
3 žlice dmBio kokosovega olja
Priprava
granoline sklede
korak
Ventilacijsko pečico segrejte na 180 °C (ali 200 °C pri načinu spodnjega in zgornjega gretja). Grobo sesekljajte orehe in lešnike. Vse sestavine stresite v skledo in jih med seboj dobro premešajte.
korak
Mešanico enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jo pecite 15-20 min do zlato rjave barve. Z žlico redno preverjajte zapečenost.
korak
Granolo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Nato jo zmešajte z goji jagodami, koščki kakava, chia semeni in orehi.
korak
V skledo prelijte naravni jogurt in čezenj potresite 1-2 pesti granole. Postrezite s svežim sadjem. Preostanek granole hranite v neprodušno zaprti posodi ali kozarcu 2 do 3 tedne.




