Hitri cimetovi polžki
dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025
Pripravljeno v 45 Min.
Čas priprave: 25 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
137 kcal / obrok
vegansko
•
brez laktoze
•
hitro in preprosto
Sestavine
za 12 obrokov (12 kosov)
za hitre cimetove polžke
250 g dmBio pirine moke
1 zavitek dmBio pekovskega kvasa (ca. 7 g)
4 jedilne žlice dmBio surovega trsnega sladkorja
¼ čajne žličke soli
125 ml dmBio rastlinskega napitka (npr. mandljevega ali ovsenega)
5 jedilnih žlic dmBio namaza iz mandljev
1–2 čajni žlički dmBio cejlonskega cimeta
2 jedilni žlici dmBio ovsene smetane (pripravka na osnovi fermentiranega ovsa in sončničnega olja)
Priprava
hitrih cimetovih polžkov
korak
V veliki skledi zmešajte pirino moko s suhim kvasom, 1 žlico rjavega sladkorja in soljo.
korak
Rastlinski napitek rahlo segrejte in ga zmešajte z 2 žlicama namaza iz mandljev. Tekočino dodajte mešanici moke in vse skupaj pregnetite, dokler ne nastane gladko testo.
korak
Skledo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite testo vzhajati na toplem približno 1 uro, dokler se njegov volumen ne podvoji.
korak
Testo ponovno pregnetite na delovni površini in ga razvaljajte v pravokotnik. Premažite ga s preostalim mandljevim maslom ter ga obilno posujte z rjavim sladkorjem in cimetom.
korak
Pravokotnik po dolžini tesno zvijte v rolado in jo narežite na približno 2 cm debele rezine.
korak
Rezine položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih na sredini rahlo pritisnite z ročajem lesene kuhalnice. Premažite jih z ovseno smetano in pustite vzhajati še 15–20 minut. Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje) ali 160 °C (ventilatorska pečica).
korak
Polžke pecite v pečici ca. 15-20 minut, da so zlatorumeno zapečeni.




