Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Hitri cimetovi polžki

dm drogerie markt d.o.o.

23. 12. 2025

Pripravljeno v 45 Min.

Čas priprave: 25 Min.

Čas kuhanja/peke: 20 Min.

137 kcal / obrok

vegansko

brez laktoze

hitro in preprosto

Sestavine

za 12 obrokov (12 kosov)

za hitre cimetove polžke

  • 250 g dmBio pirine moke

  • 1 zavitek dmBio pekovskega kvasa (ca. 7 g)

  • 4 jedilne žlice dmBio surovega trsnega sladkorja

  • ¼ čajne žličke soli

  • 125 ml dmBio rastlinskega napitka (npr. mandljevega ali ovsenega)

  • 5 jedilnih žlic dmBio namaza iz mandljev

  • 1–2 čajni žlički dmBio cejlonskega cimeta

  • 2 jedilni žlici dmBio ovsene smetane (pripravka na osnovi fermentiranega ovsa in sončničnega olja)

Priprava

hitrih cimetovih polžkov

  1. korak

    V veliki skledi zmešajte pirino moko s suhim kvasom, 1 žlico rjavega sladkorja in soljo.

  2. korak

    Rastlinski napitek rahlo segrejte in ga zmešajte z 2 žlicama namaza iz mandljev. Tekočino dodajte mešanici moke in vse skupaj pregnetite, dokler ne nastane gladko testo.

  3. korak

    Skledo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite testo vzhajati na toplem približno 1 uro, dokler se njegov volumen ne podvoji.

  4. korak

    Testo ponovno pregnetite na delovni površini in ga razvaljajte v pravokotnik. Premažite ga s preostalim mandljevim maslom ter ga obilno posujte z rjavim sladkorjem in cimetom.

  5. korak

    Pravokotnik po dolžini tesno zvijte v rolado in jo narežite na približno 2 cm debele rezine.

  6. korak

    Rezine položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih na sredini rahlo pritisnite z ročajem lesene kuhalnice. Premažite jih z ovseno smetano in pustite vzhajati še 15–20 minut. Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje) ali 160 °C (ventilatorska pečica).

  7. korak

    Polžke pecite v pečici ca. 15-20 minut, da so zlatorumeno zapečeni.