Granola s koščki kakavovih zrn
dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025
Pripravljeno v 35 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
294 kcal / obrok
vegansko
•
zajtrk
•
hitro in preprosto
Sestavine
za 9 obrokov (500–600 g granole)
za granolo s koščki kakavovih zrn
50 g dmBio ameriških orehov in 50 g dmBio lešnikov
30 g dmBio sončničnih semen
200 g dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev
2 jedilni žlici dmBio rumenega lanenega semena, celega
50 g dmBio koruznih kosmičev, nesladkanih
40 g dmBio ekspandiranega amaranta
50 g dmBio kakavovih zrn
90 ml dmBio javorjevega sirupa
1 ščep soli
1 jedilna žlica jedilnega nerafiniranega lanenega olja, hladno stiskanega
1 čajna žlička dmBio mletega cejlonskega cimeta
Priprava
granole s koščki kakavovih zrn
korak
Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje).
korak
Ameriške orehe in lešnike grobo nasekljajte ter jih v skledi zmešajte z ovsenimi kosmiči, lanenimi semeni, koruznimi kosmiči, sončničnimi semeni, amarantom in kakavovimi koščki.
korak
Javorjev sirup, sol, laneno olje in cimet dobro premešajte, nato pa postopoma vmešajte mešanico ovsenih kosmičev, da se sirup enakomerno razporedi. Granolo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jo pecite v pečici ca. 15 minut. Med peko jo večkrat premešajte s kuhinjsko lopatko.
korak
Granolo ohladite in jo shranite v steklen kozarec s pokrovom.
Nasvet: Granolo stresite v skodelico za kosmiče in jo po želji postrezite z rastlinskim jogurtom in/ali napitkom.









