Kokosovo-prosena kaša s sadno kašo s chia semeni

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 55 Min.
Čas priprave: 25 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
1250 kcal / obrok
zajtrk
•
vegansko
Sestavine
za 1 Obrok (1 porcijo)
za kokosovo-proseno kašo
100 g dmBio prosa
450–500 ml dmBio kokosovega mleka (tekočega kokosa iz stisnjene kokosove sredice)
2 cimetovi palčki
1 klinček
1 limona
1 ščep soli
2 jedilni žlicic dmBio nasekljanih lešnikov
za sadno kašo s chia semeni
2 ½ jedilni žlici dmBio semena oljne kadulje (Salvia hispanica)
sok ene pomaranče (ca. 120-150 ml)
200 g borovnic & nekaj za okras
1 jedilna žlica dmBio javorjevega sirupa (ali medu)
sok ¼ limone
10 g ingverja
Priprava
kokosovo-prosene kaše
korak
Proso sperite pod tekočo vodo v drobnem situ, da odstranite grenak okus.
korak
Kokosovo mleko zavrite skupaj s cimetovimi palčkami, klinčki, soljo in limoninim sokom.
korak
Vmešajte proso in pustite stati, da nabrekne približno 10 minut. Po potrebi dodajte še malo tekočine.
sadne kaše s chia semeni
korak
Pomarančo ožemite. Chia semena zmešajte s pomarančnim sokom v kozarcu. Mešanico pustite stati približno 20–30 minut, vmes pa jo enkrat premešajte.
korak
Ingver olupite in drobno nasekljajte.
korak
Borovnice zmiksajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom, nato pa sadno kašo na kratko segrejte v loncu z malo vode.
korak
Vmešajte mešanico chia semen, ingver, javorjev sirup in limonin sok.
korak
Sadno kašo ponovno zavrite in jo pustite stati nekaj časa.
korak
Lešnike grobo nasekljajte. Topel proseni puding postrezite in ga obložite s sadnim pirejem ter nasekljanimi lešniki.
korak
Ohlajeno sadno kašo lahko v nepredušno zaprtem kozarcu ali posodi hranite v hladilniku ca. en teden.









