Skleda s kašo

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 20 Min.
Čas priprave: 5 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
877 kcal / obrok
brez laktoze
•
zajtrk
•
skleda
•
porridge bowl
Sestavine
za 2 obroka (2 skledi)
za eno skledo s kašo
2 jabolki (ca. 400 g)
50 g dmBio lešnikov
1 jedilna žlica margarine
sol
50 ml dmBio javorjevega sirupa, razred C
300 ml dmBio ovsenega napitka
50 g dmBio rozin
80 g dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev
2 jedilni žlici grškega veganskega jogurta
2 jedilni žlici dmBio namaza iz mandljev
1-2 jedilni žlici dmBio hrustljavega mueslija z lešniki, mandlji in indijskimi oreščki
1–2 jedilni žlici dmBio pečenega ovsenega mueslija s semeni
po želji 2 ščepca dmBio mletega cejlonskega cimeta
Priprava
sklede s kašo
korak
Jabolka olupite, jih razrežite na četrtine, odstranite ježico in jih narežite na za grižljaj velike koščke. Lešnike grobo nasekljajte. V ponvi stopite margarino, nato v njej rahlo prepražite jabolka in lešnike, pri tem pa jih začinite s ščepcem soli. Zalijte z javorjevim sirupom, na hitro premešajte, ugasnite štedilnik in pustite jabolka počivati v ponvi na ugasnjeni plošči.
korak
Ovseni napitek segrejte v loncu skupaj z rozinami in ščepcem soli do vretja. Dodajte ovsene kosmiče in med mešanjem ponovno zavrite. Nato na nizkem ognju med mešanjem kuhajte približno 2 minuti, da se zgostijo.
korak
Kašo razdelite v skodelice, nanjo dodajte jogurt, namaz iz mandljev in jabolka. Potresite s hrustljavim mueslijem in s pečenim ovsenim mueslijem s semeni. Po želji začinite z malo cimeta.









